MOŽEMO!

Benčić: Rušenje HDZ-a je još uvijek ostvarivo. Hajmo sad to srušit

| Autor: Novi list
(Snimila Sandra Simunović / Pixsell)

(Snimila Sandra Simunović / Pixsell)


Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo u obraćanju javnosti objavila je da su na parlamentarnim izborima osvojili 10 mandata, ali i da veliki gradovi, uključujući i Zagreb, još nisu obrađeni.

“Možemo je stranka koja je najviše rasla od svih stranka od zadnjih izbora. To je rezultat svih nas. Možemo biti jako zadovoljni s našim rezultatom, no cilj broj 1 je rušenje HDZ-a s vlasti i taj cilj je još uvijek ostvarljiv i dostižan točno u onom scenariju o kojem smo govorili. To je scenarij da se HDZ skine s vlasti, a da desnica ne uđe u vladu”, rekla je Benčić, prenosi N1.

Poziv svim akterima

Uputila je poziv ostalim, dosad oporbenim, strankama.

“Sada pozivam sve političke aktere, koji su se zaklinjali da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu i da nikad neće s HDZ-om, da budu dosljedni i da poštuju građane ove zemlje i da kažu ne HDZ-u.

Još uvijek se može dogovoriti da SDP, koji je druga najjača stranka, sastavi manjinsku vladu koju ćemo mi podržavati iz parlamenta. S obzirom da su se svi kleli da je cilj rušenje koruptivne hobotnice onda moraju dati priliku toj vladi”, dodala je.

“Hajmo sad protiv korupcije, hajmo sad to srušit”, uzviknula je na kraju.

Javnosti se potom obratio drugi koordinator Možemo! Tomislav Tomašević.

“Cijela Hrvatska zna da smo malo drugačija stranka. Tako da imamo dva govora jer imamo dva koordinatora stranke. Kad su počeli pristizati prvi rezultati iz DIP-a, koji su nam davali samo tri mandata, mi se nismo uopće dali brinuti oko toga jer smo znali koja je naša vrijednost.

Sad smo s tri došli na deset i očekujemo još po koji. Konačno je srušen mit o tome da smo samo zagrebačka stranka”, rekao je Tomašević, prenosi Index.

Kako iz pat pozicije?

Prema njegovoj ocjeni, rezultat ovih izbora doveo je do pat pozicije, što su, kaže, i pretpostavili da će se dogoditi.

“Građani su jasno rekli na ovim izborima da ne žele više HDZ na vlasti. Rekli su to jasnije da nisu mogli jasnije to reći. Mi smo ovdje radi građana, ključno nam je da se HDZ makne s vlasti i da se oslobode institucije koje je HDZ zarobio.

Sve stranke koje su rekle da su za to da se to i doista dogodi, sad je na njima da se to i dogodi.

Spremni smo podržati manjinsku vladu, ne moramo ulaziti u nju, ali nam je bitno da se makne HDZ s vlasti i da se Hrvatska oslobodi ove korupcije”, poručio je Tomašević, zahvalivši se biračima koji su im dali povjerenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum