izbori

NPS-u zasad dva mandata, Posavec izjavio da su iznenađenje ovih izbora

| Autor: Hina
(Snimio Vjeran Žganjec Rogulja / Pixsell)

(Snimio Vjeran Žganjec Rogulja / Pixsell)


Nezavisna platforma Sjever (NPS) nakon 50 posto obrađenih glasova, osvaja dva mandata u Hrvatskom saboru, a njezin čelnik i međimurski župan Matija Posavec ističe da u konačnici očekuje još bolji rezultat.

"Ono što mogu garantirati je snažna zaštita interesa vrijednosti hrvatskog sjevera u Hrvatskom saboru. Drago mi je da kako dolaze podaci iz Državnog izbornog povjerenstva, da taj postotak podrške Nezavisnoj platformi Sjever raste”, rekao je Posavec.

Dodao je kako mogu biti itekako zadovoljni kada mnogo jače i veće političke stranke nisu ni prešle prag.

"Kada prag u hrvatski parlament prelazi manje od deset stranaka, dobiti dva mandata u jednoj izbornoj jedinici je veliki uspjeh i označava veliku podršku birača sjevera Hrvatske koji žele i traže da se na tom prostoru formira, stasa i funkcionira jedna regionalna politička opcija koja će snažno braniti i štititi interese sjevera Hrvatske”, rekao je Posavec.

Rezultati ih, poručio je obvezuju da se još energičnije i čvršće bore za interese Međimurja, Zagorja, varaždinskog kraja i Podravine.

"To je naš zadatak, to je naša uloga i to je naša ljubav prema svojem zavičaju”, naglasio je prvi čovjek NPS-a.

Kazao je i kako dva mandata koja su dobili pokazuju da su iznenađenje izbora, kao stranka koja postoji svega šest mjeseci.

"Dobiti dva mandata za regionalnu stranku koja je tek stasala, toga nema i nije bilo nigdje u Hrvatskoj, do sada”, rekao je Posavec.

Što se tiče Međimurja, NPS je prva politička stranka po izboru građana, kazao je Posavec, istaknuvši da mu je posebnu drago što je nakon 15 godina u politici, 12 godina kao župan, dobio tako veliku podršku.

Osvrnuo se i na izjavu Radimira Čačića, čelnika Reformista, da je glas za Matiju Posavca, glas za HDZ, rekavši da mu je drago što je to rekao jer će se 'sutra vidjeti koliko je taj čovjek lagao građanima sjevera Hrvatske'.

"Što se tiče poziva, trenutno dobivam pozive onih koji mi čestitaju, ali političke pozive u smislu pregovaračkih pozicija dobio nisam niti ih ne očekujem”, naglasio je Posavec.

Dodao je da još nisu odlučili tko će ići u Sabor, ali da, tko god uđe od 14 ljudi koji su na listi, NPS garantima da će ta osoba biti 'na liniji vizije, misije, politike i vrijednosti Nezavisne platforme Sjever i snažno zaštiti interese sjevera'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum