nedostaje 275 timova

Kritična situacija: 400 tisuća građana ostalo bez liječnika obiteljske medicine, umirovljeni doktori se vraćaju na posao

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Prema procjenama Hrvatske liječničke komore, situacija s nedostatkom liječnika obiteljske medicine postala je kritična, više od 400.000 građana ostalo je bez svog liječnika. Trenutačno nedostaje 275 timova obiteljske medicine, prenosi HRT

Ovaj nedostatak primarnih zdravstvenih usluga primorao je brojne umirovljene liječnike da se vrate u ordinacije kako bi osigurali adekvatnu skrb za pacijente. 

Izazovi s kojima se suočavaju liječnici obiteljske medicine brojni su. Nedostatak kolega, administrativni teret i pritisak sustava nameću dodatne izazove.

Dr. Damir Jurković, jedan od povratnika na posao iz mirovine, iznio je probleme s administrativnim zahtjevima koji često dovode do nepotrebnih zapreka u pružanju zdravstvene skrbi.

Unatoč ovim izazovima, liječnici poput dr. Jurkovića i dalje nastavljaju s predanošću pružati kvalitetnu zdravstvenu skrb svojim pacijentima. Njihova odlučnost i posvećenost ključni su faktori u osiguravanju zdravlja i dobrobiti građana, posebno u ruralnim područjima gdje pristup zdravstvenoj skrbi može biti ograničen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of