TRAGEDIJA

Vozač na autocesti u posljednji trenutak zaustavio autobus pun mladih nogometaša: Umro je 15-ak minuta kasnije

| Autor: Novi List
Ilustracija (Snimio Sergej Drechsler / Novi list)

Ilustracija (Snimio Sergej Drechsler / Novi list)


U Biogradu su se u 13.30 sati trebali sastati Primorac i Sloga, no gosti iz Mravinaca nisu stigli na utakmicu zbog drame koja se odvila na autocesti, piše Dalmatinski portal.

Naime, neposredno poslije odmorišta Pristeg je autobus iznenada počeo kočiti, vozač je zabijelio, bilo je očito da mu je pozlilo. Prvu pomoć su mu odmah dali ljudi iz kluba, pokušali ga reanimirati. Za petnaestak minuta je stigla hitna pomoć, također su ga pokušali reanimirati, ali bez uspjeha. Vozač je preminuo. Bio je to šokantan prizor, liječnici su mogli tek konstatirati smrt.

U cijeloj ovoj tragediji je prava sreća što je vozač nekoliko sekundi prije smrti uspio biti toliko priseban da je skrenuo autobus u treću, zaustavnu traku, te ga naslonio na ogradu, gdje se zaustavio. Autobus je bio pun mladih igrača, te ne smijemo ni pomisliti što bi se dogodilo da nije stigao prikočiti.

“Sve nas je ovo strašno potreslo, do sada smo morali čekati mrtvozornika, da sve obavi. Da možemo krenuti. Sad se vraćamo kući”, rekao je jedan od članova Sloge, javlja Slobodna Dalmacija.

“Vidjeli smo da je vozač loše, ali srećom je uspio nekako smanjiti brzinu da skrenemo prema toj zaustavnoj traci, bilo je bitno da se brzina smanji. Mi koji smo bili blizu vozača smo priskočili i zakočili do kraja, ugasili motor autobusa”, ispričao je.

No, u tom se zaustavljanju dogodio peh.

“Naslonili smo se na zaštitnu ogradu. Naš fizioterapeut je odmah krenuo s masiranjem, pružanjem umjetnog disanja, ali nismo mogli otvoriti vrata od autobusa radi te ograde.

Ostao je neizmjeran šok i tuga za sve nakon ove iznenadne smrti na autocesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater