CRIKVENICA

U Crikvenici eko-akcija "Od izvora do mora"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Crikvenici je uspješno provedena eko-akcija, odnosno projekt nazvan "Od izvora do mora", u kojem su u petak sudjelovali mnogi Crikveničani, a prikupljeno je više od 350 kilograma otpada.

S crikveničkih šetnica i zelenog pojasa vinodolske rječice Dubračine prikupljeno je 99 vreća ili 354 kilograma različitog otpada.

Grad Crikvenica uspješno je time prošao prvi krug natječaja projekta „Od izvora do mora“, s još 28 gradova u Hrvatskoj, kojim se želi promicati važnost stvaranja ekološki održive zajednice, uz primjereno odlaganje otpada, a pobjednici natjecanja bit će proglašeni do 30 lipnja.

Crikvenica se natječe u konkurenciji malih gradova, do deset tisuća stanovnika, promotori projekta su: Jutarnji list, Udruga gradova, Konzum i Coca Cola.

"Zadovoljan sam velikim odzivom naših sugrađana i veseli me činjenica da su prepoznali važnost provođenja projekta 'Od izvora do mora' i sudjelovanja u samoj akciji. Zastupljene su bile sve dobne skupine, od naših srednjoškolaca pa sve do predstavnika obiju udruga umirovljenika s područja Grada Crikvenice, a to je bilo gotovo stotinu pari vrijednih ruku", rekao je po završetku akcije gradonačelnik Damir Rukavina.

Nadam se da smo ovime, ne samo učinili naš grad ljepšim, nego i da smo zaista podigli svijest o očuvanju okoliša u kojem živimo, dodao je.

"S obzirom na prikupljenu količinu otpada, vrlo sam optimističan i vjerujem u uredniji i čišći sutrašnji grad Crikvenicu", poručio je i dodao da i kroz mnogobrojne druge projekte i aktivnosti, nastoje kontinuirano podizati svijest o važnosti smanjenja otpada, zaštiti i čišćenju okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini