ZAGREB

Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog društva za istraživanje raka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u petak s predstavnicima Hrvatskog društva za istraživanje raka koji su ga upoznali sa svojim aktivnostima i novim spoznajama na području liječenja tumora.

Predstavnici društva, koje okuplja znanstvenike i stručnjake na području medicine, biologije i biokemije razgovarali su s Milanovićem na sastanku u Uredu predsjednika o novim spoznajama na području liječenja tumora, istaknuvši da su nove generacije lijekova glavna tema kojom se znanost bavi.

Pojasnili su pritom da su problemi s kojima se susreću rezistentnost na lijekove te nuspojave kod nove generacije lijekova. Poručili su da su zbog toga istraživanja kojima se bave jako važna kako bi se ti problemi riješili, a cilj je da tumor postane kronična bolest s kojom čovjek može živjeti.

Predsjednika su također upoznali sa svojim aktivnostima, uključujući nedavno održanu konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem koju od 2010., svake druge godine organiziraju radi povezivanja kliničkih i bazičnih istraživanja te bolje povezanosti među ustanovama i djelatnicima.

Dosad je organizirano šest konferencija i jedan simpozij s vrhunskim svjetskim predavačima, više radionica i brojna predavanja, a dobra posjećenost pokazala se jako važnom za hrvatsku znanost i biomedicinu jer omogućuje jače povezivanje istraživača i liječnika.

Društvo je jedno od 14 nacionalnih društava unutar krovne organizacije Europskog društva za istraživanje raka (EACR), a njihov glavni cilj je osnažiti povezivanja u širokom području istraživanja raka unutar same države, s drugim zemljama, s drugim društvima te prema EACR-u.

Uz predsjednicu društva Sonju Levanat na sastanku su bili članovi izvršnog odbora te članovi Društva dok je uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum