ZAGREB

Radionica o iskustvima s Nacionalnom gardom Minnesote, od 15. do 17. studenog

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Ravnateljstvu civilne zaštite, od 15. do 17. studenog, održava se radionica na kojoj se razmjenjuju iskustva i lekcije iz operativnog djelovanja u izvanrednim stanjima, u suradnji s predstavnicima Nacionalne garde Minnesote i Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, koji je uoči radionice primio američke stručnjake, rekao je kako vjeruje da će zajednička trodnevna radionica biti izvrsna prilika za stjecanje novih znanja, ali i razgovor o iskustvima u kriznim stanjima, posebice iz protekle dvije godine kada se cijeli svijet borio s korona krizom, a Hrvatska i s posljedicama razornih potresa u Zagrebu i Sisačko- moslavačkoj županiji.

„Suradnja s Nacionalnom gardom Minnesote na nacionalnoj razini seže čak u 1996., a posljednjih je godina pojačana i u području civilne zaštite, stoga nas izrazito zanimaju iskustva Nacionalne garde Minnesote u upravljanju i koordiniranju u katastrofama“, rekao je Trut.

Naglasio je kako su Hrvatskoj vrijedne donacije opreme pomogle u ublažavanju posljedica tih kriznih stanja te dodao kako se uskoro očekuje i vrijedna donacija mobilne kuhinje, koja bi u slučaju nove katastrofe mogla osigurati prehranu velikom broju unesrećenih.

Načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Tomislav Marević predstavio je sustav civilne zaštite u Hrvatskoj, a u nastavku američki stručnjaci će predstaviti svoja iskustva i načine upravljanja u kriznim stanjima.

Obradit će teme poput odgovora na opasnosti koje mogu dovesti do katastrofalnih posljedica, izvanrednih događaja povezanih s vremenskim uvjetima, a predstavit će i naučene lekcije tijekom epidemije COVID-19 i građanskih nemira, objašnjene kroz sve segmente - od zapovijedanja i nadzora do financiranja, komuniciranja i logistike na svim razinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini