FRANKFURT

Godišnji odmori i u rujnu pojačali promet na frankfurtskom aerodromu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Broj putnika u zračnoj luci Frankfurt, glavnom njemačkom čvorištu za putnički promet, ponovo je snažno porastao u rujnu zahvaljujući kontinuirano velikoj potražnji za odredištima za odmor.

Kroz frankfurtsku zračnu luku prošle je u rujnu 4,9 milijuna putnika, za 58 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu koji je još uvijek bio pod jakim utjecajem pandemije, objavio u petak operator Fraport.

„Unatoč kraju ljetnih praznika u svim njemačkim saveznim zemljama, odredišta za odmor bila su vrlo popularna do kraja mjeseca”, priopćili su.

Najveća potražnja zabilježena je prema destinacijama u Grčkoj i Turskoj, nadmašivši čak i razinu iz pretpandemijske 2019. godine.

Ukupni je putnički promet ipak bio 27,2 posto slabiji nego u rujnu 2019.

Rujanski rezultati bili bi još i bolji da piloti Lufthanse nisu početkom rujna stupili u štrajk, što je smanjilo broj putnika za 80.000.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci broj putnika bio je više nego dvostruko veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. U usporedbi s 2019. manji je za trećinu.

Slaba točka bio je u rujnu kontinuirani pad obujma pretovarenog tereta, na 162.000 metričkih tona, što je za trećinu manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Fraport pad pripisuje usporavanju gospodarstva, ograničenjima zračnog prostora zbog rata u Ukrajini i strogim mjerama suzbijanja koronavirusa u Kini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater