MUENCHEN

Dobit Allianza blago porasla u trećem tromjesečju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemački osiguravatelj Allianz izvijestio je u petak da mu je dobit u trećem tromjesečju blago porasla, poduprta boljim rezultatom ulaganja i nižom poreznom stopom.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit pripisiva dioničarima porasla je 0,6 posto, na 1,95 milijardi eura. Dobit po dionici porasla je 2,6 posto, na 4,66 eura.

Operativna dobit također je bila gotovo nepromijenjena u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosila je 2,98 milijardi eura.

Ukupni prihodi poskočili su 8,1 posto, na 33,4 milijarde eura.

Operativna dobit u ključnom odjelu osiguranja imovine i osiguranja od nesretnog slučaja potonula je 10,4 posto, na 1,3 milijarde eura. Prihodi su u tom odjelu porasli 6,3 posto, na 13,2 milijarde eura.

U odjelu životnog i zdravstvenog osiguranja operativna dobit porasla je 2,9 posto, na 1,08 milijardi eura, uglavnom zahvaljujući većem obujmu poslovanja sa životnim osiguranjem u Njemačkoj i u azijsko-pacifičkoj regiji i boljoj tehničkoj marži u većini poslovanja. Donekle je taj rast zakočila niža investicijska marža.

"Spremni smo dosegnuti gornju polovinu prognoziranog raspona operativne dobiti unatoč značajno pojačanim vanjskim izazovima", rekao je izvršni direktor Oliver Baete.

Za cijelu 2019. uprava sada očekuje operativnu dobit u gornjoj polovini ciljanog raspona od 11,5 milijardi eura, plus-minus 500 milijuna eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini