Infineon Technologies

Dobit njemačkog proizvođača čipova prepolovljena na početku godine

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Njemački proizvođač poluvodiča Infineon Technologies izvijestio je u utorak o oštrom padu prihoda i upola manjoj dobiti na početku godine, istaknuvši slabu potražnju u uvjetima posustalog gospodarstva.

U fiskalnom drugom tromjesečju koje je završilo u ožujku prihod Infineona smanjio se za 12 posto, na 3,63 milijarde eura.

Neto dobit bila je upola manja nego na početku 2023. godine, kliznuvši na 394 milijuna eura.

"Brojna krajnja tržišta bila su slaba (i na početku godine - op. ur.) zbog prilika u gospodarstvu, i klijenti i distributeri nastavili su smanjivati zalihe. Potražnja za čipovima za potrošačke proizvode i dalje je slaba, a zamjetno je posustao i rast u automobilskom sektoru", rekao je izvršni direktor Jochen Hanebeck.  

U proljetnom tromjesečju uprava očekuje rast prihoda na nekih 3,8 milijardi eura, ističući ipak oprez u prognozama za razdoblje do kraja fiskalne godine.

U fiskalnoj 2024/2025. godini sada očekuju prihod od 15,1 milijardu eura, plus-minus 400 milijuna eura, snizivši dosadašnju procjenu prema kojoj je trebao iznositi 16 milijardi eura, plus-minus 500 milijuna eura.

Najavili su i program ušteda u visini nekih 800 milijuna eura koji bi trebao donijeti prve rezultate u idućoj fiskalnoj godini. Puni učinak očekuju tek u prvoj polovini fiskalne 2027. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum