zse

Crobexi oslabili na početku tjedna

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak prijepodne Crobexi su oslabili, uz nastavak vrlo skromnog obujma trgovanja, jer investitorima čini se nedostaju smjernice nakon što je sredinom prošloga tjedna završila sezona objava poslovnih rezultata kompanija za prvi kvartal.

Crobex indeks oko 10,30 sati bio je u minusu 0,4 posto, na 2.802 boda, prekinuvši tako trodnevni blagi uspon. Nakon dva dana rasta, i Crobex10 je oslabio i to za 0,18 posto, na 1.701 bod. Prošli tjedan oba su indeksa blago pala.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobexnutris, za 0,9 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 163 tisuće eura, što je 50 tisuća eura više nego u petak, no riječ je o skromnoj razini prometa u usporedbi s prethodnim tjednima.

Najveći promet imala je dionica Kraša, 32 tisuće eura, a cijena joj je skočila 6,31 posto, na 118 eura, pa je bila i najveća dobitnica.

Slijedi dionica Čakovečkih mlinova, s 31 tisućom eura prometa i padom cijene za gotovo jedan posto, na 10,3 eura.

Redovnom dionicom Končara D&ST ostvareno je 27,6 tisuća eura, a cijena joj je pala 2,56 posto, na 1.520 eura, pa je bila i najveća gubitnica.

Nešto veći promet imala je još i dioncia Atlantic grupe, 22 tisuće eura, a cijena joj se spustila 1,75 posto, na 56 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater