ĐIR PO PULI

Radionica za kuhinjsko osoblje: DAVID SKOKO KUHAO JELA S MANJE SOLI

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
skoko davidradionica11.11.2021.

skoko davidradionica11.11.2021.


U sklopu projekta "Đir po Puli" održana je druga radionica za kuhinjsko osoblje koju je vodio chef David Skoko. Na ovoj je kuhalo jedanaest sudionika.

Skoko im je predstavio jela sa smanjenim udjelom soli i pravilnu pripremu hrane. Prilikom same obrade tijekom radionice ukazao je na način kako najbolje iskoristiti namirnicu da bi bila ukusna, koje začine koristiti te istovremeno smanjiti udio soli u pripremi.

Skoko je demonstrirao pripremu juhe od mrkve i griza, tortilje s piletinom, povrćem, svježom salatom i umakom od jogurta s koprom i češnjakom. Nakon toga su pripremljeni riblji fileti zarolani i ispečeni u pećnici s kremastim keljom na bešamelu.

Projekt "Đir po Puli" od lanjskog rujna provode Grad Pula i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, i to uz pomoć bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj je projekta promicati zdrave navike u djece predškolske i školske dobi, utjecati na svijest o zdravoj prehrani među stanovništvom uz praktične primjere te promicati tjelesnu aktivnost među građanima. Sve to doprinosi prevenciji razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva kroz smanjenje unosa soli i povećanje tjelesne aktivnosti.

Iduća radionica bit će u srijedu, 17. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini