premijer samouvjereno

Plenković pučanima: Vidimo se na idućem kongresu tijekom trećeg mandata moje vlade

| Autor: Hina
(Snimio Željko Hladika/Pixsell)

(Snimio Željko Hladika/Pixsell)


Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak pučanima da im garantira da će na idućem kongresu Europske pučke stranke ponovno biti na funkciji hrvatskog premijera. 

Hrvatski birači izlaze na parlamentarne izbore prije europskih izbora, a Plenković je rekao kolegama iz EPP-a da je uvjeren u pobjedu HDZ-a.

"Ovo je trenutak da treći put pozovemo naše građane da obnove povjerenje u naš program, naše vrijednosti i naša postignuća", rekao je Plenković kolegama iz Europske pučke stranke (EPP). 

"Garantiram vam da se vidimo na idućem kongresu tijekom trećeg mandata moje vlade", naglasio je Plenković u obraćanju. 

Plenković je poručio predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen da računa na to da će Komisija idući tjedan izaći s pozitivnim izvješćem o Bosni i Hercegovini i da će se na idućem sastanku Europskog vijeća napokon moći reći da je došlo vrijeme da se otvore pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom. 

Dodao je da domaćin kongresa Rumunjska, kao i Bugarska, mogu računati na potporu Hrvatske u procesu ispunjavanja kriterija za ulazak u eurozonu i šengen. 

Ponovio je da Ukrajina može računati na hrvatsku "financijsku, humanitarnu i vojnu pomoć" do pobjede protiv Rusije. 

EPP okuplja 83 stranke i partnera iz 44 zemlje. 

Pučani su najbrojnija politička grupacija u Europskom parlamentu s Maltežankom Robertom Metsolom na čelu te institucije.

Imaju šefa države ili vlade u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Latviji, Litvi, Švedskoj, Austriji, Irskoj, Poljskoj, Finskoj, Luksemburgu, Cipru, a uskoro bi trebali imati i u Bugarskoj. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter