VELIKA ZAPLJENA

FOTO / U policijskom pritvoru 32-godišnjak i 41-godišnjakinja: U PJEŠČANOJ UVALI UZGOJILI 22 STABLJIKE VISOKOKVALITETNE INDIJSKE KONOPLJE



Visokokvalitetnu indijsku konoplju, s više od 15% THCA-a uzgajali su 32-godišnjak iz okolice Đakova i 41-godišnjakinja iz okolice Medulina u dvorištu obiteljske kuće u Pješčanoj uvali no djelatnice odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istrage spriječile su da konoplja dođe do krajnjih konzumenata.

- U vrtu su 2. listopada pronađene 22 bogato razvijene biljke križanih sorti indijske konoplje od kojih je najviša bila visoka čak 2,25 metara, a pretragom garaže, kuće i ostave pronađene su još 23 osušene stabljike konoplje te posude i staklenke s ukupno 738,85 grama lišća konoplje 70-ak sjemenki koje morfološkim karakteristikama odgovaraju sjemenkama indijske konoplje, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u PU istarskoj Valter Gržeta, voditelj službe organiziranog kriminaliteta.

- Sumnja se da je konoplja bila namijenjena prodaji dok se za pronađene sintetske droge, odnosno 2,7 grama ketamina, 2,1 gram MDMA, gram amfetamina, jedan ecstasy i tri diazepama pretpostavlja da su bile za osobnu uporabu. Osim droge policija je u Pješčanoj uvali zaplijenila jednu preciznu digitalnu vagu, mobitele i druge predmete, navode u policiji. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater