ŠOKANTNO PRIJEPODNE U ZAGREBU

Svjedok horora na Markovom trgu: "Prišao je ogradi i jednom bocom se polio, a iz druge je popio. Policajci nisu ni stigli reagirati…"

| Autor: Portal Novi list
(Snimio Patrik Macek / Pixsell)

(Snimio Patrik Macek / Pixsell)


Tri sata prošla su od šokantnog slučaja samozapaljenja muškarca na Markovom trgu ispred zgrade Vlade. Na mjestu incidenta još se nalaze forenzičari i policajci, a trenutno traje pranje lokacije na kojoj je došlo do uznemirujućeg događaja.

Od očevidaca koji su mu prisustvovali neslužbeno smo doznali kako je muškarac u 9:37 sati prišao ogradi na Markovom trgu. Sa sobom je imao vrećicu s dvije boce za koje se naknadno ispostavilo da se radilo o benzinu.

Prognoze su loše

“Policajci su ga u jednom času pitali što treba, na što je on izvadio jednu bocu i polio se tekućinom. Drugu je nagnuo i popio nekoliko gutljaja, nakon čega se zapalio”, prepričava naš sugovornik koji je sve vidio.

Muškarac ima teške opekline i životno je ugrožen, a prognoze su prilično loše. Iz liječničkih krugova doznajemo kako, uz teške opekline, još veći problem predstavljaju ozljede jednjaka nastale od pijenja benzina.

“Dovezen je oko 10 sati. Unatoč promptnoj reakciji i maksimalno poduzetim mjerama, pacijent je zbog opsega i prirode ozljeda životno ugrožen. Pratimo razvoj situacije. U jedinici je intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. Gotovo cijelo tijelo mu je opečeno, 4. stupanj, čak i endoopekline ima. Prognoze su loše, ali dajmo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće danas da spasimo čovjeka”, izjavio je predstojnik Kinike za traumatologiju Dinko Vidović.

Nadrealni prizor

Policija je Markov trg ogradila trakama koje su sada spuštene pedesetak metara niže od lokacije. Oko njih je gomila građana i turista, koji dolaze u grupama prema Markovom trgu, vjerojatno ni ne znajući što se dogodilo.

Foto Tihana Tomičić

Fotoreporter agencije Pixsell na jednoj je od fotografija zabilježio i potpuno nadrealni prizor, snimljen neposredno nakon šokantnog događaja.

Na fotografiji se vidi tijelo teško opečenog nesretnika u klečećem položaju oko kojeg u tom trenutku nema pripadnika hitnih službi. Samo desetak metara dalje, u istom kadru nalazi se skupina vjerojatno stranih turista koji gledaju građevine na Markovom trgu i opušteno lupaju “selfieje” na mobitelu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter