PREDAVANJE PROMETNE POLICIJE

Školarci podučeni osnovnim prometnim pravilima u prometu

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)


Policijski službenici Postaje prometne policije Pula u suradnji s djelatnicom Hrvatskog autokluba Pula-Rovinj održali su u utorak 28. svibnja predavanje o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole Juršići.

Na predavanju su učenici poučeni o osnovnim prometnim pravilima u prometu - kretanje nogostupom i cestom bez izgrađenog nogostupa, siguran prijelaz preko kolnika s i bez obilježenog pješačkog prijelaza, pravilima prednosti prolaska te osnovnim pravilima pri upravljanju biciklom. Budući da učenici u školu dolaze organiziranim prijevozom autobusom, posebno im je naglašeno kako se sigurnosni pojas zbog sigurnosti mora koristiti na svim sjedalima na kojima je ugrađen, dok tijekom vožnje ne smiju ometati vozača. U praktičnom dijelu predavanja na školskom igralištu vježbali su prijelaz preko obilježenog pješačkog prijelaza uz pomoć školskog semafora. 

Učenici su aktivno sudjelovali i pokazali visok stupanj znanja i zainteresiranosti za sigurnost cestovnog prometa te zaključili kako su poštovanje prometnih propisa i prometna kultura važni za vlastitu sigurnost, ali i za sigurnost drugih sudionika u prometu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini