uhvaćen na djelu

Pulska policija privela muškarca koji je uništavao automobile na Monte Zaru. Evo za što ga se sve tereti

| Autor: Glas Istre
(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)


Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio ukupno 21 kazneno djelo i to 19 kaznenih djela teška krađa od čega 14 u pokušaju i dva kaznena djela krađa.
 
Policijski službenici su 26. svibnja oko 3.10 sati na Boškovićevom usponu u Puli zatekli 29-godišnjaka u provali u automobil, njemačke registracijske oznake, iz kojeg je otuđio manji novčani iznos te je uhićen i doveden u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je u isti automobil provalio i u noći s 21. na 22. svibnja te iz njega također otuđio manji novčani iznos. Sumnjiči ga se i da je u noći sa 6. na 7. svibnja na parkiralištu u Kranjčevićevoj ulici u Puli iz otključanog automobila otuđio nekoliko bankovnih kartica čime je oštetio 85-godišnjem vlasnika. U istoj je ulici 15. svibnja iz automobila, pulske registracijske oznake otuđio bankovne kartice čime je oštetio 18-godišnjakinju.
 
Također ga se sumnjiči da je u noći 20. i 22. svibnja  u Rovinjskoj ulici u Puli provalio u dva automobila iz kojih je otuđio manji novčani iznos, mjesečnu autobusnu kartu, naočale i druge predmete čime je oštetio 71-godišnjeg hrvatskog državljanina i 47-godišnjakinju za neutvrđeni novčani iznos.
 
U noći s 23. na 24. svibnja je u Ulici 1. maja u Fažani provalio u automobil, zagrebačke registracijske oznake, iz kojeg je otuđio novac, sat i autopunjač, čime je oštetio 48-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 
U Rovinjskoj ulici je u periodu od 16. do 25. svibnja provalio  u osam automobila tako što je razbio staklo, a potom iz unutrašnjosti nije ništa otuđio, čime je oštetio tri žene od 29 do 53 godine, 35-godišnjaka, 19-godišnju austrijsku državljanku, 48-godišnjeg mađarskog državljanina, pravnu osobu iz Zadra za zasad neutvrđeni novčani iznos.

Na Boškovićevom usponu je u noćnim satima od 19. do 22. svibnja provalio u šest automobila iz kojih nije ništa otuđio, ali je počinjenim kaznenim djelima oštetio tri hrvatska državljana u dobi od 24, 28 i 44 godine, pravnu osobu iz Zagreba, 55-godišnjeg državljanina BIH i dvojicu njemačkih državljana u dobi od 23 i 47 godina.
 
Osumnjičeni je u večernjim satima 26. svibnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini