ministarstvo poslalo prosvjednu notu 

Četvorica Hrvata napadnuta u Srbiji. Sukob počeo na parkiralištu, tukli ih remenima

| Autor: Portal NoviList
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je prosvjednu notu Republici Srbiji zbog napada na četvero hrvatskih državljana u Pančevu prije tri dana.

Navode da je napad do kojeg je došlo u subotu rano ujutro očito “nacionalno i etnički motiviran”. Četvorica Zagrepčana su, kako pišu 24 sata, napadnuta od strane četvorice mladića, a na meti su se našla i dvojica državljana Srbije koji su im priskočili u pomoć.

Napadači su saslušani u Višem javnom tužiteljstvu u Pančevu zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Kako se navodi u priopćenju, oni su rukama, nogama i remenima udarali oštećene N. K. i K. R., kao i B. L. (38) iz Pančeva i M. C. (39) iz Niša, dvojicu državljana Republike Srbije, uslijed kojih su oštećeni zadobili lake tjelesne ozljede u području glave i tijela.

Određen im je pritvor.

“MVEP izražava najoštriju osudu ovog čina, koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motiviran. MVEP očekuje hitnu i jasnu javnu osudu tog napada od strane dužnosnika Republike Srbije, traži žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za djelovanje policijskih i pravosudnih tijela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju, te očekuje primjereno kažnjavanje počinitelja”, stoji u prioćenju Ministarstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of