Istraga u tijeku

Prevaren prilikom kupnje traktora

| Autor: Marin SMOLČIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske istražuju slučaj prijevare prilikom kupnje traktora putem oglasnika. Čini se da su pomalo nestali slučajevi kada su Ličani naručivali i plaćali skupe, markirane tenisice, a nakon plaćanja pošiljki pouzećem u njima nalazili stare cipele. Prevaranti su sve mudriji i pohlepniji.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića da je prevaren prilikom kupnje traktora.

Naime, muškarac je 9. travnja na internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt sa prodavateljem te dogovorio kupnju traktora.

Prema postignutom dogovoru uplatio je predujam od nekoliko stotina eura, ali ga je prodavatelj u više navrata tražio da uplati još novaca, što je oštećeni i učinio te je ukupno uplatio 2 400 eura.

Nakon što je oštećeni uplatio navedenu svotu, prodavatelj mu se prestao javljati, a kupac traktora je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji. Policijski službenici istražuju slučaj prijevare prilikom kupnje traktora putem oglasnika. Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, a čiji je cilj prijevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na vrlo povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of