uplatio i prvu stanarinu

Prevara u Rovinju: Mislio da je zakapario stan, pa ostao i bez stana i bez novaca

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


Rovinjska je policija 1. ožujka zaprimila prijavu o prijevari čija je žrtva bio 29-godišnjak koji je prilikom pokušaja najma stana oštećen za više stotina eura.

Naime, muškarac je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas s ciljem dogovaranja najma stana. Nakon toga je s nepoznatom osobom dogovorio uvjete te mu uplatio predujam, kao i prvu ratu najma. Kako nakon uplate, 29-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s tom istom osobom shvatio da se radi o prijevari.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava.

Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini