na pazinštini i u puli

Unatoč izrečenoj zabrani, dvojac sjeo za volan pod utjecajem alkohola

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Hrvoje Jelavic/Pixsell)

Ilustracija (Snimio: Hrvoje Jelavic/Pixsell)


Pazinska policija je jučer, 21. veljače, oko 17 sati na DC48 zaustavila automobil pulskih registracijskih oznaka koji se kretao kolnikom iz smjera Kičera u smjeru Pazina.

S obzirom na to da je automobil krivudao cestom te su su okolnosti upućivale da 61-godišnji vozač upravlja pod utjecajem alkohola, muškarac je alkotestiran te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.41 promil za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Vozač je uhićen zbog počinjenih prekršaja iz i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te će tijekom današnjeg dana biti doveden pred nadležni sud.

Prometna policija je pak oko 21 sat u Ulici Valica u Puli, za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 31-godišnjaka. Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.69 promila u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.

S obzirom na to da su osobite okolnosti upućivale na to da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebnim prostorijama te je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini