DOVRŠENA KRIM ISTRAGA

Pronevjere u Puli i Poreču: Dostavljač "prisvojio" nekoliko tisuća eura, a drugi uzeo tuđi mobitel

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Porečka je policija u suradnji sa I. Policijskom postajom Osijek ispostavom Čepin dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo pronevjere.

Osumnjičeni je tijekom veljače 2023. godine, kao zaposlenik pravne osobe iz Zagreba, u skladištu paketa u ispostavi Poreč, za vrijeme radnog vremena protupravno prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena u radu, odnosno mobilni uređaj iz poštanske pošiljke koju je 38-godišnjak slao 48-godišnjaku.

Drugo kriminalističko istraživanje provela je pulska policija nad 23-godišnjakom, kojeg se također tereti da je počinio kazneno djelo pronevjere.

Mladića se sumnjiči da je u razdoblju od 15. studenoga prošle godine do 7. veljače ove godine pronevjerio nekoliko tisuća eura, odnosno da je novac od dostavljenih paketa klijentima zadržavao za sebe, dakle nije razduživao dnevni promet kod dispečera poslovnice dostavne službe.

Radi počinjenja kaznenog djela protiv osumnjičenih se podnose prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini