zapljena gotovo 3,5 kilograma heroina

Doznajemo detalje uhićenja poznatog pulskog dilera s Verude

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Droga zaplijenjena od Valdeta Xhake (Foto: PU istarska)

Droga zaplijenjena od Valdeta Xhake (Foto: PU istarska)


U pulskom zatvoru ponovno je pritvoren Valdet Xhaka (62) iz Pule, stari znanac istarske policije i pravosuđa, koji je u petak ponovno uhićen zbog sumnje da se bavi preprodajom heroina. Naime, policija je izvijestila da je operativnim radom i na temelju prikupljenih informacija u stambenoj zgradi na području Pule, a kako doznajemo riječ je o jednom neboderu u Ulici Kamenjak na Verudi, pronašla ukupno 3.398 grama heroina koji je bio pakiran u devet PVC vrećica.

Temeljem naloga nadležnog suda, policajci su obavili pretragu vozila, doma i prostora koje koristi osumnjičeni Xhaka, te su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili da je muškarac nabavio drogu radi daljnje preprodaje. Xhaka je osumnjičen da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te mu je tijekom vikenda određen istražni zatvor.

Xhaka je bio povezan s više većih zapljena heroina u Istri u zadnjih desetak godina. Između ostalog, prije šest godina bio je uhićen u sklopu velike akcije "Osa", zajedno s još pet osoba. Policija je tada izvijestila da od ožujka do kraja kolovoza 2016. od osumnjičenih zaplijenila 8.463,3 grama heroina, 81,40 kilograma paracetamola i kofeina, dva pištolja, pušku, 20 mobitela, 27 SIM kartica, 11 tisuća eura, 10 tisuća kuna, četiri digitalne vage i dva miksera.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum