SAZNAJEMO

EKSKLUZIVNO: Nakon što je iznenada dao ostavku na mjesto pročelnika u Gradu Puli, Giordano Škuflić na putu je da postane šef tehničkog sektora pulskog Vodovoda, gdje je bio član Nadzornog odbora

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ


Točno tri mjeseca nakon što je iznenada dao ostavku na funkciju pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule, Giordanu Škufliću smiješi se novi posao. Iako u trenutku iznenadne ostavke nije želio objasniti zašto usred mandata napušta odjel kojeg je vodio od 2015. godine, otkrivši samo da se radi o osobnim razlozima, sada bi stvari ipak mogle biti puno jasnije. I dok se još čeka formalna potvrda koja bi se trebala dogoditi idući tjedan, Giordano Škuflić, prema svemu sudeći, postaje novi šef Tehničkog sektora Vodovoda Pula.

Tako je sad već bivši pulski pročelnik koji je donedavno kontrolirao gotovo 40 posto gradskog proračuna i bio jedan od glavnih operativaca u gradskoj upravi, odlučio karijeru nastaviti u gradskom poduzeću kojeg je donedavno nadzirao kao član Nadzornog odbora, za što je dobivao mjesečnu naknadu od 700 kuna.

Ne želeći razgovarati o potencijalno novom poslu u Vodovodu i o tome je li ostavka bila samo predstava za javnost i prije svega njegov dobro iskovani plan za transfer u drugo gradsko poduzeće, Škuflić je kratko poručio da se za sve obratimo Upravi Vodovoda. Nismo stoga uspjeli doznati što on misli o tome je li kao član Nadzornog odbora bio u sukobu interesa jer se sada želi zaposliti u tvrtku u kojoj je ne tako davno bio član Nadzornog odbora, pa je lako moguće bio u povlaštenom odnosu vezano uz raspisivanje natječaja. Kako to već ide, Škuflićeva jasna pojašnjenja nismo dobili, baš kao ni onda kada je odlazio s čelne funkcije pročelnika u Puli.

"Javio sam se na natječaj. Ne želim ništa komentirati. Obratite se Upravi. Korektno sam vam se javio na telefon, ali ništa ne želim komentirati", nervozno je odgovarao Škuflić, da bi nam na kraju poklopio slušalicu. Tko može može. Poklapanje slušalice novinarima koji ga zovu ne da ga pitaju za zdravlje, već zato jer ga imaju pravo pitati o zapošljavanu u gradskom poduzeću, dovoljno govori da mu je naša znatiželja lagano pomrsila račune da se potiho, ali sigurno smjesti u hladovinu pulskog Vodovoda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom