uskoro gotovi radovi

Nakon brojnih zavrzlama igralište na Valkanama napokon poprima finalne obrise

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)

(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)


Nakon postavljanja rasvjetnih stupova i stupova zaštitne ograde te postavljanja gornjih slojeva kamenog agregata, na nogometnom igralištu Valkane, prije dva dana privodilo se kraju postavljanje umjetnog travnjaka, doniranog od strane Hrvatskog nogometnog saveza. Kako smo se i uvjerili na licu mjesta, postavljena je kompletna podloga - umjetna trava koja se upravo tada spajala trakama i jednokomponentnim ljepilom.

Kiša usporila radove

Za ovu fazu posla, saznajemo na terenu, vremenski uvjeti su vrlo važni, a ni vjetar ni kiša zasigurno ne omogućavaju normalan rad. Kiša je u tim trenucima prijetila, a nakon par sati i pala, što je radove svako toliko i zaustavljalo. Saznajemo da se ovo ljepilo dosta brzo suši, ali pogled u nebo u ovakvim situacijama ne ohrabruje radnike na terenu. A najavljeni rokovi su na izmaku.

(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)

Sljedeća faza toga dana, koju doduše nismo sačekali, izvlačenje je linija, a nakon toga stavlja se kvarcni pijesak kao usip u travu koji je drži i na taj je način fiksira.

Čini se prema onom što smo čuli, da je onaj najkompliciraniji dio ipak već izveden, a ako vrijeme bude omogućavalo, planirani završetak radova je ponedjeljka, 20. svibnja.

Uskoro otvorenje

Hoće li biti kako je i najavljeno, nakon što je završetak radova i službeno otvorenje već prolongirano s 5. svibnja, na Dan grada, za kad je prvotno bili najavljeno, ostaje da vidimo. Za taj je dan najavljen i dolazak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem, a u sklopu službenog otvorenja tog bi se dana trebale ogledati i mlađe kategorije ekipa U8 i U10 kategorija domaćih ekipa NK Istre 1961, NK Uljanika, NK Galižane, NK (stare) Istre, NK Velog Vrha i NK Štinjana.

Član Uprave gradske tvrtke Pula usluge i upravljanje Goran Pereša kratko nam je odgovorio da bi sve trebalo teći prema planu te da bi se, vrlo izvjesno, igralište i otvorilo kada je najavljeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of