SAZNAJEMO

Puli kronično nedostaje radnika u specifičnom zanimanju. Traži ih se čak sedam. KANDIDATI MORAJU BITI DOSTOJNI I STARIJI OD 35 GODINA, A ŽENE SE NE PRIMAJU

Rok za predaju prijava je 17. ožujka. Zanimljivo je napomenuti da je dobna granica zainteresiranih kandidata s prijašnjih 30 podignuta na 35 godina života, te da se na natječaj mogu prijaviti samo osobe muškog spola

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Ministarstvo pravosuđa i uprave raspisalo je javni natječaj kojim se u cijeloj Hrvatskoj, za 14 ustanova, traži čak 58 mlađih pravosudnih policajaca za prijam u državnu službu u svojstvu vježbenika, od čega samo za zatvor u Puli sedam. Više od Pule pravosudnih policajaca treba samo u Zagrebu, dok ih se po šest traži u Šibeniku i Splitu. Rok za predaju prijava je 17. ožujka. Zanimljivo je napomenuti da je dobna granica zainteresiranih kandidata, s prijašnjih 30, podignuta na 35 godina života.

Kako je navedeno u natječaju, mjesto rada je Pula, zapošljavanje je na neodređeno puno radno vrijeme jer se popunjavaju upražnjeni poslovi. Smještaj se ne nudi, ali se isplaćuje naknada za prijevoz. Mogu se prijaviti svi zainteresirani s trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom, a radno iskustvo nije potrebno. Od stručnih uvjeta, osim završene srednje stručne spreme, potrebna je posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost, dostojnost za obavljanje službe te da kandidat nije stariji od 35 godina.

Osim navedenih stručnih uvjeta, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu propisane Zakonom o državnim službenicima. U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Osoba koja se prima u državnu službu za službenika pravosudne policije mora biti dostojna za obavljanje službe, odnosno ne smije biti pravomoćno osuđena za kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja ili nečasnih pobuda ili biti kažnjena za prekršajno djelo protiv javnog reda i mira s obilježjima nasilja. Na natječaj se mogu prijaviti samo osobe muškog spola.

U skladu sa Zakonom o izvršavanju kazne zatvora, osoba koja se prima u državnu službu za službenika pravosudne policije prima se u svojstvu vježbenika neovisno o ranije ostvarenom radnom stažu. Za vrijeme vježbeničkog staža, u trajanju od 12 mjeseci, osoba je dužna pohađati i završiti osposobljavanje, položiti ispit za zvanje i položiti državni ispit najkasnije u roku od godine dana od dana početka rada u državnoj službi, utvrđenog rješenjem o rasporedu na radno mjesto, u protivnom osobi prestaje državna služba istekom vježbeničkog staža, po sili zakona.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini