Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Brzinski popečci od batata s majonezom od kopra

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Popečke možete raditi s različitim povrćem, a ako već niste, isprobajte varijantu s batatom.

Veoma se brzo pripremaju, a odlično idu uz salatu ili kao preukusna grickalica. U nastavku donosimo recept, a kako biste ih napravili u veganskoj varijanti, jednostavno majonezu zamijenite veganskom.

Sastojci

Za popečke:

  • 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
  • 2 velika češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
  • 1½ žlica kukuruznog brašna
  • 1 veliki slatki krumpir (batat), oguljen
  • 125 g glatkog brašna
  • 2 žličice ulja za prženje
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Za majonezu:

  • 2 žlice majoneze
  • pola žličice sušenog kopra
  • pola žličice sušenog peršina
  • četvrtina žličice sušenog češnjaka
  • sok od pola limuna
  • sol

Priprema

Stavite crveni luk, crvenu papriku, češnjak i đumbir u veliku zdjelu. Dodajte kukuruzno brašno, pa začinite solju i paprom.

Naribajte batat na čistu kuhinjsku krpu ili kuhinjski papir i ocijedite višak tekućine, a potom ga dodajte u veliku posudu s gore navedenim sastojcima.

Prosijte glatko brašno u smjesu i dobro promiješajte. Ostavite sa strane 5 minuta da brašno upije vlagu, kako biste dobili čvrstu smjesu.

Da biste napravili majonezu od kopra, u maloj posudi umutite sastojke zajedno sa žlicom vode i prstohvatom soli.

U veću tavu ulijte žličicu ulja i stavite na jaku vatru.

Smjesu batata podijelite na 8-10 loptica pa svaku spljoštite.

Dodajte ih po nekoliko u tavu i pržite sa svake strane dok ne postanu hrskavi. Pečene ih stavite na kuhinjski papir i kada su gotovi poslužite ih s majonezom od kopra. Dobar tek!

Izvor: BBC Food

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater