Ilustracija (iStock)
Čini se kao da je baš sve moguće u proljeće jer to je sezona nade, svježine i novih početaka. Vrijeme je idealno i za okretanje novog lista po pitanju prehrane i vježbanja.
Tijekom hladnijih mjeseci, dogodi se da jedemo malo više, zanemarimo programe treninga i prebolimo barem jednu prehladu. Zato se u proljeće okrećemo jačanju imuniteta i zdravijoj prehrani jer su nam dostupne brojne svježe namirnice.
U nastavku donosimo recept idealan za proljetni detoks.
Sastojci:
Priprema:
Usitnjenu cvjetaču kuhati na pari oko 5 minuta, a naribane tikvice staviti na tanku kuhinjsku krpu pa u cjedilo. Posuiti prstohvatom soli i ostaviti da se ocijede 10 minuta.
Potom ih ocijediti i staviti u zdjelu. Kuhanu cvjetaču zgnječiti vilicom te je pomalo dodati u multipraktik dok se ne raspadne na komadiće. Ne previše usitniti!
Ubrusom za suđe istisnuti što više vode iz cvjetače, pa je staviti u zdjelu s tikvicama, dodati jaja, pola žličice soli, brašno, začine i papar. Pomiješati da se dobro sjedini i oblikovati male pljeskavice. Zagrijati ulje u velikoj tavi te dodati popečke i peći na srednjoj vatri 4 minute sa svake strane dok ne postanu smeđe i hrskave.