U dvorani "Pietro Ciscutti"

FOTOGALERIJA / Održana dodjela Povelja, Grba, Nagrada i priznanja Grada Pule zaslužnim Puležanima i ustanovama

| Autor: Jelena MILOVIĆ


U velikoj dvorani Pietro Ciscutti Istarskog narodnog Kazališta – Gradskog kazališta Pula danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule.

Povodom 79. godišnjice od oslobođenja i povodom rođendana Grada Pule 5. svibnja, ovom su prilikom dodijeljene i nagrade Grada zaslužnim pojedincima i ustanovama. Radovan Kirin je, zbog svog osobnog doprinosa, vrijednog trenerskog rada; između svega ostalog i zbog osnivanja prvog atletskog kluba u Puli, dobitnik Povelje Počasni građanin Grada Pule.

Povelja Grada Pule dodijeljena je Školi za odgoj i obrazovanje, za njen osobit uspjeh u radu, a preuzela ju je ravnateljica škole Višnja Popović. Grbom Grada Pule nagrađena je Rozalija Javoran, autorica istraživačkog diplomskog rada na temu "Istraživanje kvalitete usluga skrbi za djecu s teškoćama u razvoju na području Istarske županije".

Grb dobiva za izniman doprinos poboljšanju socijalne skrbi djece s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području Istarske županije i Grada Pule. Zbog važnih arhitektonskih projekata istaknutih građevina, višegodišnjeg rada u izradi urbanističkih planova, kojima je ostavio izniman trag urbanom razvoju Pule i dao značajan doprinos graditeljskom nasljeđu, arhitekturi i ugledu Grada, Nagradu Grada Pule dobio je arhitekt Josip Brezac.

Osim ovih Gradskih nagrada, dodijeljena su i priznanja zaslužnim građanima i ustanovama za 2024. godinu.

Posebno priznanje gradonačelnika dobio je Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula, a priznanje je u to ime primila ravnateljica Loretta Morosin. Također, priznanje je dodijeljeno Sajmu knjige u Istri, a priznanje je primila direktorica Magdalena Vodopija. Priznanje je dobio i Branko Okmaca, skladatelj, dirigent i glazbeni teoretičar.

Za Eko školu, nakon 30 godina djelovanja, priznanje je dobila profesorica Teodora Beletić, a stiglo je i u ruke Ozrena Catele, predsjednika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Za doprinos socijalnom razvitku Grada Pule priznanje je dobila Udruga AjA, a ispred Udruge primile su ga predsjednica i potpredsjednica Helena Babić i Jana Milin.

Oriana Španić i Iva Turina priznanje su dobile za humano nastojanja da stvore spokojan okoliš osobama s psihosocijalnim poteškoćama, pokretanjem jedinstvenog čitateljskog kluba. Ivan Štetić, ponos Hrvatske, zbog svog čina odricanja od stipendije u korist potrebitijih, također je zaslužio ovo gradsko priznanje.

Slavko Jereb, poznati pulski sportaš i pedagog, također je jedan od nagrađenih, a priznanje je dodijeljeno za vrhunske sportske, atletske rezultate Alenu Melonu. Za svoje iznimne sportske reziltate dobio ga je i Mateo Matteoni. Priznanje je dobio još jedan sportaš, danas trener, Adriano Belli.

Za dugogodišnji rad na puskom stadionu, koji je već 70 godina njen život, posebno priznanje stiglo je u ruke Silvani Sorbola Rožanković.

Dodijeljena su posthumno i posebna priznanja za rad i postignuća Vesni Girardi Jurkić, koje je primio njen suprug Mirko Jurkić te Ivici Lerotiću, predsjedniku pulske HVIDRA-e, u znak zahvalnosti za brigu koju je iskazao za branitelje, ali i za cjelokupnu zajednicu, koje je primila supruga Jadranka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater