"Ima graha, ima muzike, ma svega"

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / U Šijanskoj šumi održana tradicionalna proslava Prvog maja

| Autor: Doria Mohorović


Rijeke ljudi slijevale su se danas prema Šijanskoj šumi, gdje se već tradicionalno, do 17 sati, održava proslava Prvog maja. Na centralnoj livadi jednog od omiljenih pulskih okupljališta, u vrlo kratkom roku podijeljeno je dvije i pol tisuće porcije besplatnog graha. Prvomajski ručak povodom Međunarodnog dana praznika pratio je, kao i inače, bogat program. Pred svojim sugrađanima, ali i pokojim turistom, nastupile su pulske mažoretkinje i Puhački orkestar Grada Pule. Proslavu je počastilo i lijepo vrijeme, idealno za boravak u prirodi na svježem zraku, stoga ne čudi da je Šijanska šuma bila krcata građanima svih generacija.

Najbrojniji penzioneri

"Ima graha, ima muzike, ma svega", poručila je jedna od umirovljenih sugrađanki, koja se u pratnji prijateljice vraćala s proslave. Obje su u rukama nosile nekoliko crvenih karanfila, simbola borbe za bolji položaj radnika. Kako to obično biva na proslavi u Šijanskoj šumi, događaj je privukao najveći broj umirovljenika, no jednako su u programu uživali i oni najmlađi. Neumorno su se zabavljali i skakali na napuhancima za koje je bila zadužena Zemlje zabave, a atraktivna im je bila i potraga za blagom koju je pripremio Žuti kišobran. Okupljene je zabavljao i klaun Martiniuss koji je izazvao osmijeh na licima brojne djece, ali i odraslih, a potom se na pozornicu popeo bend In vino Veritas koji se pobrinuo za dobru feštu.

Uz fažol, posjetiteljima se dijelio i kruh te besplatne bočice vode. A nakon što je graha nestalo, povećao se red pred štandom na kojem su se pripremali ćevapi. U podužem redu, nakon što su završili s ručkom, okupljeni su čekali i da se zaslade s domaćim Nadinim fritulama. Valja reći, komentirali su i okupljeni, da bi bio dobrodošao koji štand više s ponudom kave i drugih napitaka, ili pak hrane, budući da je interes zaista bio velik. Neki su odlučili donijeti svoj ručak, pa su na osunčanoj livadi u društvu prijatelja i obitelji uživali u pikniku.

Za one kojima je put od šumarije do centralne poljane bio predug, mogli su se do ondje i natrag voziti organiziranim vlakićem, a tu su mogućnost najviše koristili roditelji s djecom, kojima je ovo bio poseban doživljaj. Mnogi su predahnuli i družili se na klupama i stolovima postavljenim na centralnoj livadi, no bilo je tu mjesta i za sport i rekreaciju. Na prostoru poljane građani su se okušali u sportovima poput golfa i ragbija, a Klub rekreativaca u prirodi "Istra" Pula (KRUPP) pripremio je organizirano pješačenje po stazi Mali princ, dugoj oko jedan kilometar. Neki su, pak, donijeli svoju rekvizite pa zaigrali badminton ili nogomet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini