Tople priče zagrebačkog Adventa ispričane kroz modernu tehnologiju

Virtualni božićni prozori s pogledom i na Zlatna vrata

Dobri duh zagrebačkog Adventa ove je zime odlučio obići Hrvatsku i približiti se svima onima koji su ga prošlih godina rado i s veseljem posjećivali, dok to ove godine, zbog epidemiloške situacije, nisu u mogućnosti učiniti. Tako se izložba može vidjeti na pulskom Trgu Portarata, riječkom Korzu, na Trgu maršala Tita u Rovinju, splitskim Prokurativama osječkoj Tvrđi i još u desetak gradova diljem Hrvatske

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Virtualni božićni prozori zagrebačkog Adventa

Virtualni božićni prozori zagrebačkog Adventa


Toplu adventsku atmosferu dočaranu kroz prozore njihovih domova donose nam simpatični ilustrirani likovi pretvoreni u animacije.   Sve te animacije je pak čarolija zagrebačkog Adventa ove zime donijela i u samo središte Pule.

Locirani su na jednom od najljepših i najprepoznatljivijih pulskih trgova te tako okupljeni oko znamenitih Zlatnih vrata svakodnevno odašilju pozitivne vibracije i lijepe blagdanske želje koje su, u ovo pandemijsko vrijeme, potrebne više no ikad. Da bi ste i sami postali dijelom te tople adventske priče, potrebno je „zaroniti“ u svijet virtualne stvarnosti jednog od najljepših božićnih sajmova u Europi, a na taj način i sačuvati sebe i svoje bližnje.

Virtualni božićni prozori

Virtualni božićni prozori naziv je izložbe kojom, kroz sadržaje proširene stvarnosti, Turistička zajednica grada Zagreba na najljepšim lokacijama glavnog grada i diljem Hrvatske, a odnedavno i u zemljama u okruženju, predstavlja ovogodišnje motive zagrebačkog Adventa putem modernih tehnologija.

Besplatna aplikacija

Božićne prozore i sve likove koji čine ovu izložbu, možete vidjeti i doživjeti isključivo na zaslonima svojih pametnih telefona koristeći Equinox XR aplikaciju koja je prizore izložbe pretvorila u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona.

Za početak, potražite aplikaciju Equinox XR u Google Play ili iStore trgovini, instalirajte je na svoj pametni telefon i zaputite se na lokacije u vašem gradu. Dolaskom na lokaciju pokrenite aplikaciju, a aplikacija će zatim sama izbaciti na zaslonu mobitela obavijest o tome što se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Okrećite svoj mobilni uređaj kao da fotografirate i šećite kroz izložbu. U izložbi možete biti i interaktivni, fotografirati se te dijeliti sadržaj na društvenim mrežama uz #OsjetiteSvjetlost.

Turistička ponuda zagrebačkog Adventa se, s naglaskom na sigurnost i odgovorno ponašanje, prilagodila kroz tehnološke inovacije koje su stvorile dodatnu vrijednost, atraktivnost i pojavnost Adventa Zagreb.

Popis svih lokacija za uživanje u izložbi možete pronaći na službenim web stranicama Advent Zagreb: www.adventzagreb.hr

Također, Turistička zajednica grada Zagreba poziva sve zainteresirane da postanu dijelom kampanje Svjetlost adventa slanjem fotografija svega onoga što za njih znače došašće i Božić - ukrase, drvca, atmosferu, predmete, uspomene, lampice, trpeze....

Kampanja traje do 6. siječnja 2021. Fotografije korisnici mogu poslati putem društvene mreže Facebook: https://www.facebook.com/visitzagreb uz korištenje hashtagova #SvjetlostAdventa, eng. #AdventLights

Virtualni božićni prozori zagrebačkog Adventa u Puli

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater