172 ekipa, 3000 natjecatelja i 5000 posjetitelja

FOTOGALERIJA / Bili smo na 23. Međunarodnom nogometnom turniru u Medulinu. Oduševljena djeca, roditelji, a i ugostitelji

| Autor: Mihael Stojanović


U posljednjih nekoliko godina, Medulin je postao ključno odredište za nogometne pripreme klubova iz zemlje i inozemstva. Čak 172 ekipe i oko 3000 natjecatelja natjecalo se za titulu najboljih u uzrastima U-8 do U-13.

Kako bi potaknuli djecu na sudjelovanje u sportu, posebice najpopularnijem sportu na svijetu - nogometu, Turistička zajednica općine Medulin, Arena Hospitality Group i putnička agencija Gat udružili su snage u organizaciji dvodnevne, akcesorne manifestacije "Football Family Picnic" ovaj petak i subotu.

Dvodnevna manifestacije pruža priliku djeci i odraslima da se zajedno zabavljaju i uživaju u nogometu, ali i druženju. Podsjetimo, ove zime, čak polovica hrvatskih prvoligaša koristila je terene ispred Kažele za svoje pripreme.

U Arena Sport Centru, od 11 do 19 sati djeca su se mogla zabavljati uz besplatne napuhance, sportsku animaciju, Play Station šatore, a hrana i piće posluživali su se u Gastro Cornerima, najviše pljeskavice i ćevapi.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti i nogometne majstorije svojih vršnjaka iz nogometnih klubova: Dinama, Hajduka, Budapesta, Olimpije, Maribora, Raffl Austrije te drugih renomiranih nogometnih škola iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije, Srbije, Bugarske i drugih zemalja.

Ovi, ali i svi ostali turniru mogli su se pratiti uživo putem Youtube kanala, a streamovi svih utakmica dostupni su na kanalu "Agoga Centar".

Sport i obiteljsko druženje kao akcesorna grana u turističkoj predsezoni


Ovaj tradicionalni turnir, koji se održava već 23. godinu za redom, okuplja velik broj djece i njihovih roditelja u predsezoni. Već na samom početku turističke sezone, zabilježen je porast broja noćenja zbog posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva koji dolaze zbog ovog nogometnog događaja. Osim nogometnih utakmica, ovaj turnir također promiče obiteljske vrijednosti i zdrav način života. Općina Medulin izdvaja značajna sredstva iz svog proračuna za sportsku zajednicu, a u planu je i izgradnja sportskog centra u narednom periodu, rekao je Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin.

Mihael Idžaković, direktor Turističke zajednice Općine Medulin, istaknuo je važnost turnira koji obuhvaća više uzrasta, sve do 13 godina, te je naglasio da se na njemu okuplja i veliki broj roditelja - njih oko 2000, raspoređenih diljem Medulina. Atmosfera je obiteljska, s roštiljanjem i promatranjem djece. Ovaj događaj, nazvan "Family Food Picnic", privlači mnoge posjetitelje iz Pule i okolnih mjesta koji uživaju u raznim zabavnim sadržajima.

Idžaković je zahvalio svim partnerima bez kojih bi organizacija ovako velikog događaja bila teška, istaknuvši suradnju s brojnim institucijama poput Zagrebačkog nogometnog saveza, Arena Hospitality Group, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog nogometnog saveza.

Trenutno je u Medulinu oko 5000 sudionika i posjetitelja 

Dan je vedar i veselo, s preko 3000 sudionika i još više roditelja koji podržavaju mlade nogometaše. Trenutno je oko 5000 ljudi u Medulinu, što sudionika što posjetitelja, što jasno pokazuje da su smještajni kapaciteti popunjeni, a restorani i kafići rade punom parom.

Direktor turističke zajednice izražava optimizam za nadolazeću sezonu, s nadom da će nastaviti privlačiti ovako velik broj posjetitelja.

Bruno Radošević, predsjednik sportske zajednice Općine Medulin, izrazio je svoje oduševljenje velikim brojem djece i njihovih obitelji na turniru. Istaknuo je kako ovo nije samo sportski događaj, već prilika za druženje i stvaranje pozitivne atmosfere za sve prisutne. S obzirom na uspjeh ovogodišnjeg turnira, Radošević je zahvalio svima koji su podržali ovu inicijativu te najavio proširenje ponude za iduću godinu.

-Football Family Picnic turnir je prava obiteljska manifestacija koja će se dodatno razvijati u godinama koje dolaze. Cilj je uključiti roditelje u aktivnosti, a možda i čak pronaći nove talente među djecom. Trenutno je sportska zajednica u fazi pripreme za odabir najboljih sportaša i sportašica prethodne godine, dok se istovremeno priprema i za Olimpijski festival vrtića koji će se održati u Kaželi, pojašnjava predsjednik sportske zajednice Općine.

Spomenuo je i drugu manifestaciju "Olimpijski festival dječjih vrtića" i najavio dolazak gostiju iz Vodnjanskog vrtića, Loborike, Ližnjan i svih medulinskih vrtića, u četvrtak 9. svibnja.

A što kažu mladi nogometaši?

Mladi igrači NK Ponikve, s prosječnom dobi od 11 godina imaju pozitivno iskustvo na ovom turniru, uz naglasak da su došli radi zabave, igre i druženja s prijateljima.

"Tu sam došao radi zabave i radi igre. Najljepše mi je družiti se s prijateljima, a prijašnjih godina smo bili u top 10",  govori nam Niko Čurić iz tog zagrebačkog kluba. Njegov kolega iz kluba nadodao je kako je već treći put sudjelovao na turniru jer želi nastaviti uživati u nogometu i zajedničkom druženju s prijateljima, a taj dječak nogometom se aktivno bavi već pet godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater