U PETAK U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI ISTRE

"3 Momenta" Dina Krizmanića i Leonida Zubana

| Autor: B. Ć. J.

Riječ je o prvoj izložbi uopće koju ovaj Muzej posvećuje području arhitekture i njenim akterima te su predstavljeni radovi višestruko nagrađivanih pulskih arhitekata Dina Krizmanića i Leonida Zubana u cijelosti producirani za ovu priliku * Na otvaranju će M.G.K. MUSICA održati A/V nastup uživo te izvesti DJ set koji će zvučno i glazbeno konceptualno biti u skladu sa prostorom i događajem, najavljuje ravnateljica MSUI i kustosica izložbe Ketrin Miličević Mijošek

 

Izložba pulskih arhitekata Dina Krizmanića i Leonida Zubana naslovljena "3 Momenta" bit će otvorena u petak u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli. Riječ je o prvoj izložbi uopće koju ovaj Muzej posvećuje području arhitekture i njenim akterima te su predstavljeni radovi u cijelosti producirani za ovu priliku.

Istražuju granične situacije

- Dino Krizmanić i Leonid Zuban rade na arhitektonskim projektima različitih veličina, tipologija i namjena; projektirali su i izvodili objekte u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjeluju i nagrađivani su na više urbanističko arhitektonskih natječaja u zemlji i inozemstvu, od kojih se posebno ističu crkva sv. Ane u Rijeci i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu, ističe Ketrin Miličević Mijošek, ravnateljica MSUI i kustosica izložbe.

Ona napominje i da Dino Krizmanić i Leonid Zuban "istražuju i granične situacije između arhitekture, konstrukcije i instalacije većih dimenzija kroz primjenu novih metodologija i alata u projektiranju, poput parametrijskog projektiranja čiji su primjeri Istraživački centar za iGuzzini u Recanatiju (Italija), Kružni tok u Puli i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu (Turska)"

- Sve navedeno pronaći ćemo, prepoznati i iščitati u koncepciji i konačnoj prezentaciji ove izložbe za čiju realizaciju autori koriste razne medijske alate ostvarujući pritom i suradnju sa M.G.K. MUSICA koji će u večeri otvorenja održati A/V nastup uživo (riječ je o prikazivanju procesa nastanka A/V instalacije koja je sastavni dio izložbe) te izvesti DJ set koji će zvučno i glazbeno konceptualno biti u skladu sa prostorom i događajem, najavljuje Ketrin Miličević Mijošek.

Referentni izvedeni objekti

Dino Krizmanić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1999., a Leonid Zuban diplomirao je arhitekturu na Sveučilišnom institutu arhitekture u Veneciji (IUAV) 2000. godine . Kroz svoj rad, ovi višestruko nagrađivani arhitekti, ostvaruju niz autorskih suradnji sa dizajnerom svjetla Deanom Skirom na niz domaćih i međunarodnih projekata te sa dizajnerom Željkom Burićem. Referentne projekte potpisuju i ostvaraju unutar Urbisa sa grupom izvrsnih suradnika (F. Andrijančić, S. Pilar, L. Smriko), a među njihove referentne izvedene objekte ubrojeni su, uz ostalo, i Vinski podrum Istarske sabornice u Poreču (2011.), Zajednica Talijana Višnjan (2012.), crkva sv. Ane, Rijeka (2016.) Eurasia tunel, iGate - ulazna struktura, Istanbul, Turska (2016.), Kružni tok Pula, Hidrotehnička građevina Prostorno - svjetlosna instalacija (2017.), Gradski bazeni Pula (2018.), Verudela Art Park (2019.)…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater