PROMOCIJA

ISTRA JE NAJBOLJA MASLINARSKA REGIJA U SVIJETU, a istarska Turistička zajednica se pobrinula da na to podsjeti europske medije i partnere

Odabrali smo troje predstavnika koji su dobili najveću ocjenu u najnovijem izdanju vodiča Flos Olei 2021. Ti paketi, s proizvodima i informacijama o vrhunskim istarskim maslinarima, poslani su najrelevantnijim medijskim kućama, glavnim urednicima, novinarima, influencerima, specijalistima iz sektora turizma, strateškim partnerima i VIP osobama u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, ističe direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević

| Autor: Duška PALIBRK
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Turističku godinu na izmaku ni istarski turizam nema po čemu dobrome pamtiti, najradije bi je svi zaboravili. U Turističkoj zajednici Istarske županije očekuju da će i nastupajuća godina, posebno u svom prvom dijelu, biti puna izazova, ali od početka svibnja nadaju se da će sve, a posebno turizam krenuti i to munjevitom brzinom.

Možda je to preoptimistično očekivanje, slaže se direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević, ali u tom duhu, s optimističnom porukom su, kaže, okončali i svoje ovogodišnje promotivne aktivnosti.

Ponovili su ideju od prije tri godine kada su također na kraju turističke godine, kada konkurencija uglavnom miruje, svoje partnere u Europi podsjetili na ono u čemu je Istra najbolja na svijetu. I u godini pred nama, naime, Istra i dalje nosi titulu najkvalitetnije svjetske regije za ekstradjevičanska maslinova ulja prema izboru uglednog vodiča Flos Olei, i to šesti put zaredom u pobjedničkom nizu.

- Odabrali smo troje predstavnika koji su dobili najveću ocjenu u najnovijem izdanju vodiča Flos Olei 2021., a to su ekstradjevičanska maslinova ulja s 98 bodova tvrtke Olea bb, Mate i obitelji Ipša. Ti paketi, s proizvodima i informacijama o vrhunskim istarskim maslinarima, poslani su najrelevantnijim medijskim kućama, glavnim urednicima, novinarima, influencerima, specijalistima iz sektora turizma, strateškim partnerima i VIP osobama u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Ideja je da s pozitivnim mislima i najboljim željama uđemo u novu turističku godinu. U tom kontekstu željeli smo još jednom skrenuti pozornost na tu činjenicu jer je prava rijetkost da jedna tako mala regija, pored divova iz Španjolske, Italije, Francuske, Grčke i ostalih zemalja, uvjerljivo i dominantno osvaja prvo mjestu u kontinuitetu, kaže Ivošević.

Cilj je, veli, u ovom periodu kada je najmanje marketinških aktivnosti i kada je malo pozitivnih tekstova o turizmu, iskoristiti taj prazan hod i osvježiti naša najznačajnija emitivna tržišta i najznačajnije medije prigodnim tekstom o uspješnosti Istre i njezinim vrijednim maslinarima.

Podsjetimo da su u najnovijem izdanju vodiča Flos Olei za 2021. godinu uvrštena ulja iz 54 maslinarske države, a istarski maslinari u društvu 500 najboljih na svijetu drže čak 14 posto udjela. U novom izdanju tzv. biblije za ekstradjevičanska maslinova ulja, kojoj je ove godine pristiglo tisuću uzoraka na ocjenu, uvrštena su 73 ulja iz Hrvatske od kojih je 71 iz Istre, a dva iz Dalmacije. Samo Istra ima više uvrštenih nego velesila Španjolska, koja je najveći svjetski proizvođač ekstradjevičanskog ulja. Pritom, velik broj istarskih maslinara postigao je bolje rezultate nego lani, što pokazuje da i dalje ulažu u podizanje kvalitete i prate najnovija znanstveno-tehnološka dostignuća u maslinarstvu.

- Nadamo se da će upravo ti mediji pisati o tome, da će mnoge VIP osobe i svi oni koji su dobili paket usmenom predajom pronositi ideju istarskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja kao najboljeg na svijetu. A mi ćemo se svakako potruditi da naredne godine budemo još bolji, kreativniji i inovativniji u promociji istarskog turizma, kaže Ivošević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater