WEEKEND OUTDOOR FESTIVAL

U Fažani utrke, predavanja, sajam, odbojka, zmajarenje...

| Autor: Jelena Milović
Fažana (Arhiva Glasa Istre)

Fažana (Arhiva Glasa Istre)


Prvi Weekend Outdoor Festival, koji se održava u Fažani od 24. do 26. svibnja, predstavljen je na konferenciji za novinare. Budući da je potražnja za sadržajima outdoor turizma bila velika i u doba pandemije, organizatori su si postavili izazov - tri dana različitih zbivanja u obliku festivala posvećenom upravo outdoor ponudi.

Svečano otvorenje je u petak, 24. svibnja, u 10 sati, kad se otvara i Sajam outdoor ponude. Riječ je o trodnevnom sajmu izlagača, koji traje u petak i subotu do ponoći, a u nedjelju do 18 sati. Sajam će biti podijeljen na sajamske izlagače, ali i panel diskusije na teme vezane uz trendove outdoor turizma. Na plaži će biti postavljen veliki šator, dok će izlagači biti smješteni u pagodama.

Predavanja, utrka...

Navečer će startati utrka "Teći, isti, piti" - Cocktail run, kao i predavanje Andraža Hribara o pustolovnim utrkama, a sve završava glazbenim programom. Drugi dan se s programom započinje u isto vrijeme, a osim panela tog će se dana održati i turnir u odbojci na pijesku. Večernji program donosi Global disco uz DJ-a.

- Posljednjeg dana festivala, u nedjelju, bit će posebnih sajamskih popusta, jer nam je cilj da se uključi što veći broj domaćih posjetitelja. Event koji će se, vjerujemo, najviše pratiti, jest utrka Fažana Adventure Race i to je utrka koja će predstaviti široku ponudu svega onog što se može organizirati u Fažani, ali i ne samo u njoj. Takve se utrke rade širom Istre. Bit će tu i gastro evenata, nabrojala je neke od programa Katarina Dobrić Dabić, organizatorica festivala. Weekend Outdoor Festival održat će se na fažanskoj plaži jug, na zelenoj površini.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Imat ćemo prvi Weekend Outdoor Festival na otvorenom u sklopu kojeg će se predstaviti cjelokupna ponuda Istre na jednom mjestu. Bit će tu kajakinga, bikinga, surfinga, zip linea, adrenalina, buggy toura. Pored toga bit će i različitih evenata na kojima će sudjelovati i profesionalci, a riječ je o utrkama triatlon, kajaking, biking i trčanje. Tu su naši suradnici iz Kayak Centra Pula - Serđo Peruško, Mladen Draguzet iz Istra - Adventure i ostali partneri, njih preko 40, navela je Dobrić Dabić.

- Kao općina podržali smo ovaj festival na našoj fažanskoj poziciji koja je prekrasna te joj želim uspješnu realizaciju, rekao je načelnik Općine Fažana Radomir Korać. Smatra kako će ovom manifestacijom općina dobiti novi sadržaj. Andrea Vukojević, direktorica iz sektora turizma HGK istaknula je kako podržavaju projekte koji doprinose novom sadržaju i promociji, a kao sektor ih i suportiraju.

- Imamo grupaciju pustolovnog turizma, a provodimo ga s HGSS-om te baš vezano za pustolovni turizam izdajemo dozvole za agencije kako bi se mogli provoditi različiti izleti i kako bi sve bilo sigurno i pod kontrolom, rekla je Vukojević. Podršku festival ima i u drugim partnerima.

Nova dimenzija

- U potpunosti podržavamo ovaj event, a on je logičan slijed naše turističke ponude. Podržavamo sve projekte koji imaju na neki način veze sa zdravljem, zdravom prehranom i zdravim načinom života, ali i odmjeravanju snaga u nešto profesionalnijem obliku. Istra pruža izuzetne uvjete za odvijanje različitih aktivnosti i time ne govorim ništa novo. Naime, nakon korone je i obična šetnja uz more ili po šumi postala vrlo atraktivan turistički proizvod, kad ga znamo lijepo upakirati, objasniti, a prije je ta situacija bila gotovo po defaultu. Sada to dobiva novu dimenziju i drago mi je da je to prepoznato, pojasnio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. Podrška stiže i iz HGK ŽK Pula, potvrdio je predsjednik komore Danijel Benčić.

- Ovo je plod uspjeha naših tvrtki članica, koje su vrlo energične, proaktivne, kreativne, a ovdje ima i nove dodane vrijednosti. Perspektiva je da ovo preraste okvire naše županije te možda u budućnosti neko to prekopira od nas. Moramo biti domišljati, a ovo je jedan dobar primjer kako se to radi, zaključio je on.

TZ Fažana uključila se jer je outdoor turizam jedan od ključnih elemenata segmenta daljnjeg razvoja turizma i definiran je kao ključni proizvod u strategiji razvoja klastera južne Istre do 2027. godine.

- Pruža značajan potencijal onog što svi želimo, a to je produženje sezone. To je jedan od trendova, a prateći potražnju i želje potencijalnih gostiju, vidljiva je potreba za uživanjem, opuštanjem te apsorpcijom nematerijalnih sadržaja koje pruža upravo outdoor, precizirala je direktorica TZ Općine Fažana Melita Peroković. Osim toga izdvojila je još nešto iz bogatog programa.

- Imamo cijeli niz sadržaja koje ćemo ponuditi za sve. Jedna od njih je zmajarenje u subotu, u sklopu festivala, za koje smatramo da će biti privlačno prvenstveno djeci. Budući da je Istra i pet friendly destinacija, bit će aktivnosti i u tom smjeru, rekla je ona. Burger evening "Eat & Groove", također je još jedan atraktivan sadržaj, a neće izostati ni proglašenje Burger and coctail winnera, prema izboru publike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater