NAJNOVIJE


Tuljan od dvjesto kila pronađen 50 kilometara od oceana

(Foto: Facebook)

Tuljan krznaš težak 200 kilograma koji je pronađen kako luta ulicama predgrađa u Tasmaniji bit će vraćen u divljinu, objavila je australska policija u ponedjeljak.

Nitko ne zna kako je tuljan koji je dobio ime Lou-Seal završio u Newsteadu, udaljenom 50 kilometara od oceana, no kad je tasmanska policija objavila njegovu fotografiju na svojoj Facebook stranici ubrzo je postao zvijezda.

Tuljan je prvi put primijećen prije zore na sredini ceste u gradu Launcestonu, a ljudima je savjetovano da mu se ne približavaju kako ga ne bi uzrujali.

"Napravio je neku vrstu trika. Vjerojatno je radio u cirkusu ili nečemu sličnom. Projurio je između dva auta i skočio", rekao je lokalni stanovnik Will Gregory za televiziju Seven.

"Ustali smo i vidjeli ogromnog tuljana na krovu automobila, što definitivno nije nešto što bi očekivali na Boxing Day", istaknuo je Gregory referirajući se na blagdan koji se slavi u Velikoj Britaniji i zemljama Commonwealtha dan nakon Božića.

"Probudite se i zapitate je li se to stvarno događa, vidim li ja to stvarno ili i dalje sanjam?", dodao je.

Tasmanska policija je objavila da će tuljan biti preseljen i pušten nakon liječničkog pregleda. Na tom otoku južno od Australije živi velika populacija tuljana krznaša.

Biologinja Rachel Alderman istaknula je kako nije neobično pronaći te sisavce na "čudnim lokacijama" zbog hormonalnih promjena koje se događaju tijekom sezone parenja u ovo doba godine. (Hina)