NAJNOVIJE


ZONA MAX STOJA

PULA: U ponedjeljak otvaranje Ulice Stoja


Prema najavi izvođača radova do ponedjeljka se planiraju okončati završni asfalterski radovi i označavanje prometne signalizacije u dijelu Ulice Stoja, od novoizgrađenog rotora iznad Valkana do raskrižja s Jeretovom ulicom, čime je ujedno završena izgradnja prometnica s pratećom infrastrukturom u zoni zahvata izvan kamenoloma Max Stoja, gdje je u tijeku izgradnja velikog trgovačkog centra na Stoji. Ostali su još manji završni radovi u kontaktnim zonama s prometnicom koji će se izvesti u narednim danima.

Radi kvalitetnije komunikacije građana prema zoni i budućim sadržajima izvedena su i četiri nova autobusna ugibališta, dva u Ulici Stoja i dva u Ulici Veruda. Otvaranjem za promet Ulice Stoja vraća se i redovna linija prometovanja autobusa javnog gradskog prijevoza.

Puštanjem u promet cijele Ulice Stoja, istovremeno se zatvara dio Ulice Fižela zbog izgradnje spoja prometnice iz kamenoloma na Ulicu Fižela. Izgradnje spoja planira se okončati do 2. srpnja, do kada će Ulica Fižela, od križanja s Ulicom Mario Lussi do križanja s Ulicom Vergarola, biti zatvorena za prometovanje. Budućem trgovačkom centru Max Stoja, koji se prema najavama investitora planira otvoriti u studenom ove godine, pristupat će se putem novoizgrađenog rotora, Ulice Stoja te Ulice Fižela. U završnoj fazi je i izgradnja svih projektom predviđenih prometnica s pratećom infrastrukturom unutar zone kamenoloma u kojemu se gradi trgovački centar.

Izgradnja prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja započelo se krajem studenog prošle godine. Radove izvodi društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj zajedničkoj nabavi Grada Pule, Vodovoda, Pragrandea i Plinare. Vrijednost investicije iznosi oko 14,1 milijun kuna s uključenim PDV-om. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter