NAJNOVIJE


CROATIA OSIGURANJE

Istarski iznajmljivači sve češće osiguravaju imovinu, polica Turist plus donosi i vrijedne nagrade


Stanovnici Istre i njihovi gosti posljednjih godina često svjedoče razornim olujama i velikim štetama na imovini. U kolovozu prošle godine, nakon nezapamćenog toplinskog vala, to je područje zahvatila jedna od najvećih oluja u proteklih desetak godina, koja se preko Gorskog kotara 'preselila' i prema Zagrebu. Nad mnogim istarskim gradovima nadvili su se gusti crni oblaci, vjetar je na mahove puhao i do 100 km/h te rušio stabla i nosio krovove, pijavice su 'nosile' dijelove krovova ili ograda kilometrima daleko, a sve je pratila obilna kiša puna afričkog pijeska, koja je u nekim dijelovima Istre izazvala i poplave. Kako su mnogi vlasnici kuća i apartmana svoje nekretnine za najam u to vrijeme pretrpjeli značajne štete na imovini i teško se pripremili za novu sezonu, u posljednje se vrijeme bilježi sve veće zanimanje za osiguranje, odnosno sve je više onih koji pretražuju ponudu osiguranja u potrazi za policom koja bi zadovoljila njihove potrebe.  

Svjesni potrebe iznajmljivača da zaštite svoju imovinu, stručnjaci Croatia osiguranja kreirali su policu osiguranja apartmana i kuća za iznajmljivanje pod nazivom Turist Plus, koja uz klasično osiguranje imovine i uobičajena pokrića, uključuje i dodatne rizike. Turist Plus pokriva mnogobrojne rizike: od požara, poplave i bujice, od udara groma i eksplozije, od pada i udara letjelice, oluje, tuče, klizanja tla i odrona, kao i od izlijevanja vode iz cijevi, loma stakla, te provalnih krađa, razbojstava i drugih opasnosti, a uključuje i lom stakla na prozorima i vratima. Polica, među ostalim, podrazumijeva i isplatu naknade u slučaju da nepažljivi gosti počine štetu na stvarima, ili nestručnim rukovanjem pokvare kućanske aparate i uređaje koji spadaju u opremu te zaštitu samih iznajmljivača od odgovornosti prema gostima i trećim osobama.

To, među ostalim, podrazumijeva da bi gost u apartmanu koji je pogođen požarom ili poplavom, ili se dogodila provala, imao pravo na naknadu štete na vlastitim stvarima, što uključuje torbe, odjeću i obuću, kao i novac i nakit do određenog iznosa, bez obzira na to jesu li bili pohranjeni u sefu ili ne. Takva se polica može i nadograditi pokrićem dodatnih rizika, primjerice osiguranjem gostiju od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka u osiguranom apartmanu. To bi značilo da gost koji je nezgodno pao tijekom boravka u apartmanu, ima pravo na naknadu troškova liječenja, ili naknadu za slučaj trajnog invaliditeta koji je posljedica tog pada i zasigurno može značajno utjecati na ugled vlasnika apartmana, te na odluku gostiju da se vrate i idućih godina.  

Godišnja premija za apartman od 45 m2 iznosila bi oko 378 kuna, a za apartman od 65 m2 oko 546 kuna, s tim da se na višegodišnju policu mogu ostvariti i popusti, ali i – nagrade. Naime, svi oni koji u razdoblju između 21. svibnja i 31. srpnja ove godine kod Croatia osiguranja ugovore višegodišnju policu Turist plus mogu sudjelovati u nagradnoj igri 'Osiguraj i osvoji', u okviru koje će 400 novih vlasnika police dobiti poklon-bon za kupnju u trgovinama Elipso, u vrijednosti od 500 kuna.

Sve dodatne informacije o polici osiguranja Turist plus i nagradnoj igri možete dobiti na besplatnom telefonu 0800 1884, ili na internetskoj stranici www.crosig.hr, putem koje možete zatražiti i ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.    


Podijeli: Facebook Twiter