NAJNOVIJE


PULSKO GRADSKO VIJEĆE

ALKA STARAC, NOVA SDP-ova VIJEĆNICA Arheologinja i bivša predsjednica Mjesnog odbora ne slaže se s koncesijom na Muzilu

| Autor: Chiara BILIĆ
Arhiva

Nisam zadovoljna kako se u Puli tretiraju nalazišta, ni načinom na koji su prezentirana javnosti. Mogu reći da se premalo drži do arhitektonske tradicije i čuvanja arheološke i arhitektonske baštine. Ne znam koliko ću po tom pitanju moći napraviti kroz Vijeće, ali sigurno je da neke stvari mogu biti puno bolje, ističe dr. sc. Alka Starac

Na sjednici gradskog odbora pulskog SDP-a, održanoj prije dva dana, za novu SDP-ovu vijećnicu u gradskom parlamentu jednoglasno je izabrana dr. sc. Alka Starac. Starac, inače bivša predsjednica mjesnog odbora sv. Polikarp i Sisplac te arheologinja i zaposlenica Arheološkog muzeja Istre, tu će funkciju obnašati jer je dosadašnji vijećnik Danijel Ferić u siječnju svoj mandat stavio u mirovanje, zbog, kako je tada rekao, poslovnih i privatnih obaveza. Koliko će novoizabrana vijećnica pridonijeti radu oporbe, odnosno kluba SDP-HSU vidjet ćemo već idućeg tjedna, točnije u srijedu 20. ožujka, kada će održati 15. sjednica Gradskog vijeća Pule.

U interesu stranke

Dr. sc. Alku Starac upitali smo hoće li, s obzirom na to da je Ferić bio najaktivniji vijećnik oporbe, posebno zbog čestih rasprava koje je poticao pojedinačno i u ime kluba, ali i učestalih predaja amandmana, nastaviti njegovim stopama, na što je odgovorila da od nje ipak ne možemo očekivati pisanje amandmana, no da će raditi sve što je u interesu stranke, pa tako i to ukoliko bude potrebno.

- Radit ću sve sto se od mene očekuje. Trudit ću se poboljšati život i situaciju u Puli. Istaknut ću kad nešto ne valja, a podržat ću ono što smatram da je dobro, poručila je Starac.

Starac smo upitali i da s gledišta struke komentira izgled i stanje starog grada, na što je ona kazala da nije zadovoljna načinom na koji se tretiraju arheološka nalazišta.

- Nisam zadovoljna kako se tretiraju nalazišta, ni načinom na koji su prezentirana javnosti. Mogu reći da se premalo drži do arhitektonske tradicije i čuvanja arheološke i arhitektonske baštine. Ne znam koliko ću po tom pitanju moći napraviti kroz Vijeće, ali sigurno je da neke stvari mogu biti puno bolje, istaknula je Starac.

Budući da je nekad obnašala funkciju predsjednice mjesnog odbora Sisplac i sv. Polikarp upoznata je, kako je rekla, s radom u lokalnoj samoupravi i organizacijom rada na mikrorazini, počevši od nogostupa pa do komunalne čistoće grada.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam