NAJNOVIJE


OBILJEŽEN DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

S ponosom isticati antifašističke vrijednosti


U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe 22. lipnja, predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, državne uprave, policijske uprave te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijence u znak sjećanja na sve pale borce u antifašističkoj borbi i civilne žrtve 2. Svjetskog rata. Dan antifašističke borbe obilježava se i kao dan osnivanja prvog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska, ne samo u Hrvatskoj, već u Europi, a u tom je odredu bilo 77 boraca, od čega i dvoje Istrijana, Drago Jerman i Jurica Kalc.

U ime Grada Pule vijence je položio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek u pratnji pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića. Vijenci su položeni u Titovom parku na spomeniku palim borcima i žrtvama fašizma te na Gradskom groblju na spomeniku palim antifašističkim borcima.

Prisutnima se obratio zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek istaknuvši kako s ponosom treba isticati vrijednosti koje nam je antifašistička borba dala, te kako treba čuvati i štititi sve što su nam borci protiv najvećeg zla 20. stoljeća omogućili izuzetno teškim putem, uključujući i današnji mir i slobodu u kojoj živimo. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter