NAJNOVIJE


PULA:

U petak 2. utrka na štiklama i BEERun oko Arene


Osim utrke, održava se aukcija poznatih štikli, čije su vlasnice Ivana Husar, Nina Badrić i Frajle. Sav prihod od aukcije ide udruzi "Pokloni im budućnost", a aukcija, koja se održava na Facebook stranici udruge, završava 15. lipnja u 19 sati

Povodom drugog rođendana vinskog bara Wine &Food "Tappo" u Istarskoj ulici pored pulske Arene u petak 15. lipnja održat će se druga sportsko-gastronomska manifestacija Štikla and BEERun

u suradnji s vlasnikom bara Lukom Marčetom, Erikom Lukšićem i Oriettom Marušić. Osim utrke prvi se put održava aukcija poznatih štikli, čije su vlasnice Ivana Husar, Nina Badrić i Frajle. Sav prihod od aukcije ide udruzi "Pokloni im budućnost", a aukcija završava 15. lipnja u 19 sati. Aukcija traje na Facebook stranici Udruge.

Četiri satnice za ispijanje piva

Utrka na štiklama "Štikla run" na sto metara počinje u petak u 20.30 sati. Uvjet je da trkačice trče na peti visokoj barem sedam centimetara. Štikle moraju biti bez platforme, peta ne smije imati dva centimetra površine, a dobne granice nema, rekla je Orietta Marušić. Nakon utrke dodjeljuju se nagrade, a petnaestak minuta nakon toga starta i Tappo sprint BEERun, utrka na četiri puta sto metara s četiri stanice za ispijanje piva.

- Glavna utrka je 14. srpnja na Uljanikovom stadionu na Verudi gdje se trči 4x400 metara i pije se 4x4 male pive, pa smo odlučili s domaćinima u sklopu proslave rođendana napraviti kvalifikacijsku utrku koja je kraća varijanta, dakle imamo 4x100 metara i 4x1 dl pive, rekao je Erik Lukšić te dodao kako će bačva biti postavljena nasred utrke.

- Kad sudac da znak treba se popiti jedan decilitar pive pa se trči prema semaforu gdje je drugi decilitar pive, potom se vrate natrag po treći decilitar pive, trče do Arene gdje je četvrti decilitar pive, a potom se vrate nazad. To je ujedno lakša varijanta pivske utrke, kazao je Lukšić.

Zabavni program i iznenađenje

U petak program započinje u 19 sati kada će završiti aukcija, a od 19.30 kreću prijave natjecatelja. U 20 sati je defile do Arene u štiklama. U 20.30. je start utrke na štiklama na 100 metara. U 20.45 sati je BEERun. Istarska ulica će radi utrka biti zatvorena od 20.30 do 21 sat.

Nakon utrka slijedi zabavni program te iznenađenje za sudionike i goste u Tappo Wine &Food baru koji je od prošle godine uveo dva nova burgera.

- Prvi u Puli imamo burger od divlje svinje i burger od srne, a uz to smo bili prvi koji su doveli crni burger u Pulu, rekao je Luka Marčeta te dodao kako su pojačali dio gastronomske ponude ali i vinsku kartu.

Organizatori su zahvalili Turističkoj zajednici Grada Pule , Gradu Puli i ostalim sponzorima koji potpomažu utrke. (A. LONČARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam