NAJNOVIJE


MELODIJE ISTRE I KVARNERA

U POREČU SPEKTAKULARNO ZAVRŠIO MIK 2018.: Trijumf za Voljena Grpca i Mateja Prpića te žensku klapu Hreljin


Festivalsko putovanje Melodija Istre i Kvarnera završilo se u Poreču, koji je nakon 15 godina ugostio MIK i to peti put u finalnoj večeri. Do kraja ispunjen publikom Narodni trg je bio idealna pozornica za završetak još jedne sjajne sezone festivala koji je, nakon Pule, Rijeke, Krka, Opatije i Kastva u Poreču stavio pečat na godinu koju ćemo pamtiti po puno mladih snaga, čak osam debitanata i zasigurno brojnim skladbama koje će se pamtiti.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zaželio je dobrodošlicu festivalu koji čuva i nosi "ono naše" i kojemu je mjesto među onima koji vole domaću besedu te darivao direktora festivala čuvenim porečkim vinima, idealnim za nazdravljanje prijateljstvu Poreča i MIK-a.

Izuzetno raspoložena publika burnim je pljeskom pozdravila svakog izvođača, a salvama smijeha popratila šale voditeljskog para koji je i u Poreču imao svoje male dvojnike koji su osvojili publiku. Što se glasovanja publike tiče ova porečka je, osim odlučivanja o najboljima u njihovom gradu, odlučivala i o ukupnom plasmanu. Dok su se zbrajali glasovi publike, na scenu su, u revijalnom dijelu nastupila djeca iz OŠ Poreč i to Nika Nuić te sestra i brat Sara i Petar Brajković, a mali su pjevači ispraćeni velikim pljeskom, kao i velikani koji su nastupali nakon njih: Vesna Nežić Ružić, Sergio Pavat, Elio Pisak, Duško Jeličić i Gina Picinić.

Proglašenje pobjednika ove je večeri imalo dva dijela. U prvom su dijelu proglašene tri najbolje skladbe po odabiru porečke publike, a nakon toga dodjeljene su ukupne nagrade festivala. Po glasovima Porečana treće mjesto sa 122 glasa osvojila je Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), drugo mjesto sa 125 glasova osvojila je skladba "Istrijanko ružo moja" (Raay/Robert Pilepić/Raay) u izvedbi Luke Basija, a prvo mjesto ponovno su osvojili Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti" (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 143 glasa.

Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti" i sa 130 bodova su i ukupni pobjednici ovogodišnjeg festivala, drugo mjesto u ukupnom oplasmanu osvojila je Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" i sa 105 bodova, dok je ukupno treće mjesto sa 103 boda osvojila skladba "Lipa pismo moja" u izvođenju Tamare Brusić i klape Tić.

Proglašenjem najboljih na MIK-u 2018. spušten je zastor na pozornicu jedinog putujućeg festivala u Hrvata, a to znači da započinju pripreme za pedeset i petu godinu Melodija Istre i Kvarnera koju će fetsival obilježiti naredne godine. (GI, foto: Press MIK)

MIK 2018 NAGRADE

NAGRADA ZA NAJBOLJI ARANŽMAN - Aleksandar Valenčić za skladbu Jubav va tebe

NAGRADA ZA NAJBOLJEG DEBITANTA - Ženska klapa Hreljin

NAGRADA "Nello Milotti" - ROŽENICE HR RADIO PULE za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj -

skladba PULA, autor glazbe: Erik Balija

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA skladba: PULA - izvođač Erik Balija (Erik Balija - Daniel Načinović - Mauro Giorgi)
  2. NAGRADA PUBLIKE - LIPA PISMO MOJA (Mirjana Bobuš - Mirjana Bobuš - R. Pilepić) u izvođenju Tamare Brusić i klapa Tić

NAGRADA "Zlatni mikrofon" HR RADIO RIJEKE ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU - Andrina Frleta za izvedbu pjesme UKRADI ME

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA: JUBAV VA TEBE (Aleksandar Valenčić - Suzana Blečić - Aleksandar Valenčić) u izvođenju Vivien Galletta

NAGRADA »BESEDA« pokrovitelj: NOVI LIST

Nagradu »Beseda« što je »Novi list« tradicionalno dodjeljuje kompoziciji koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, komisija u sastavu Damir Halilić Hal, Ana Braškić i Slavica Mrkić Modrić, odlučila je dodijeliti dvjema skladbama:

KAPETANE MOJ     Božidarka Matija Čeerina

(Robert Pilepić - Robert Pilepić - Duško Rapotec Ute)

RIJEKA KIŠU ZOVE   Komfor

(Janko Delinac - Vedran Jakšić - Komfor/ Davor Tomić)

  1. NAGRADA PUBLIKE - NA TRSATU (Robert Grubišić - Robert Pilepić - Robert Pilepić) u izvođenju Martine Majerle

NAGRADA ČAKAVSKOG SABORA ZA NAJBOLJI TEKST - Daniel Načinović za stihove pjesme PULA

  1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA - DVI ROŽICE (Andrej Baša - Ljubica Bestulić Stanković - Andrej Baša) u izvođenju Ženske klape Hreljin

1. NAGRADA PUBLIKE UKUPNO - MAMA FALA TI (Robert Grubišić - Robert Pilepić - Robert Grubišić) u izvođenju Voljena Grpca i Mateja Prpića


Podijeli: Facebook Twiter