NAJNOVIJE


PRETPRODAJA ULAZNICA OD SRIJEDE

U POVODU 25. GODIŠNJICE ART & MUSIC FESTIVALA: Gogol Bordello 12. kolovoza u Puli!


Pioniri gypsy punk pokreta i jedan od istaknutijih live bendova, premijerno će posjetiti Pulu i Istru ovoga ljeta, na svom prvom hrvatskom koncertu na moru * Ulaznice od srijede po cijeni od 120 kuna od 1. srpnja koštat će 140, a na dan koncerta 160 kuna

Na 25. godišnjicu prvog Art&Music festivala, jednog od najznačajnijih i najstarijih nezavisnih alter rock događaja u našim krajevima, agencija LAA i A&M dovode 12. kolovoza u Pulu Gogol Bordello na veliku gypsy punk feštu u dvorištu Rojca.

Pioniri gypsy punk pokreta i jedan od istaknutijih live bandova premijerno će posjetiti Pulu i Istru ovoga ljeta, na svom prvom hrvatskom koncertu na moru.

Bend je dosad više puta nastupao u Zagrebu, od čega su dva puta rasprodali Tvornicu kulture, a jednom su nastupili i na Špancirfestu u Varaždinu. Premijerni susret s pulsko-istarskim i fanovima iz okolnih regija zakazan je u nedjelju 12. kolovoza u Rojcu, s početkom u 21.30 sati.

Kombinirajući elemente punka i gypsyja s humorom i efektnim, kaotičnim i energičnim scenskim nastupima Gogol Bordello pričaju priču o imigrantima i dijaspori. Vođa benda Eugene Hütz, bježeći od katastrofe u Černobilu, postao je očaran mističnim tonovima gypsy glazbe koja ne pripada mainstreamu, ali s kojom je povezan obiteljskim korijenima. Živeći kao izbjeglica u Europi i sam je iskusio život u kojem ne pripada nigdje, prije nego se preselio u SAD gdje je osnovao bend. Godine 1999. objavljuju prvi album "Voi-La Intruder" koji predstavlja world music zvuk sviran u punoj punk brzini.

Punokrvni bend s gitarama, bubnjem, harmonikom i saksofonom zvučao je moćno, a dodatnu popularnost osigurao je i sam Hütz, puštajući gypsy glazbu u klubovima. Osam studijskih izdanja, kasnije praćenih nebrojenim turnejama, Eugenovim nezaustavljivim prodorom na art i filmsku scenu te podrškom globalnih superstarova poput Madonne, Gogol Bordello se s pravom mogu smatrati velikim međunarodnim glazbenim zvijezdama čiju neukrotivu scensku energiju naša publika jako dobro poznaje.

Premijeran dolazak u Pulu bit će dio globalne turneje "Seekers And Finders" koja prati aktualan istoimeni studijski album. Koncert zajedno organiziraju agencija LAA u suradnji sa Savezom udruga Rojca. Ulaznice u prodaju kreću od srijede po 'early bird' cijeni od 120 kuna, a od 1. srpnja 140, a na dan koncerta 160 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter