NAJNOVIJEPETI RELI PO GALERIJAMA U PETAK I U PULI

U Puli šetnja kroz 13 galerija


Peti Reli po galerijama bit će održan danas od 17 do 22 sata u 50 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu. Riječ je o prvoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja umrežava gotove sve aktivne umjetničke galerije u tri grada te okuplja velik broj umjetnika, kustosa i kolekcionara, a posjetiteljima nudi interaktivan umjetnički program.

Posjetitelji će i ove godine u jednom danu dobiti priliku vidjeti više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije dobit će i simboličnu diplomu. Ove će godine posjetitelji u jednom danu moći vidjeti više od 600 umjetničkih djela u tri grada.

U Puli je početna postaja i svečano otvorenje u galeriji HUIU (Zagrebačka 27), gdje je postavljena izložba fotografija "Bearded Men" Tomislava Pliška. U Galeriji Luka (Istarska ulica) u tijeku je izložba učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Pule, a u Galeriji Cvajner izložba slika Simonea Mocennija "Finis Terrae" i "Notturni". Galerija Poola (Kandlerova 14) donosi izložbu Siniše Majkusa i Mirka Zrinščaka, a Galerija "Antun Motika" u Kandlerovoj samostalnu izložba "Sedamdeset godina slikarstva" – Gualtiero Mocenni. Galerija Makina (Kapitolinski trg 1) donosi izložbeni postav "Mediteran, kontinuitet čovjeka" Nicka Hannesa, finalista 9. Međunarodnog Festivala Fotografije Organ Vida. Galerija Amfiteatar (Flavijevska bb, Arena) pak ugošćuje izložbu "Arena i okolni parkovi – nekad i danas", autorice Katarine Zenzerović i Monike Petrović. Izložba "Ispričat ću ti priču" Timke Alihodžić može se pogledati u Galeriji C8 (Carrarina 8), a Muzejsko-galerijski prostor Sveta Srca ugošćuje postav "La tela volante", grupe autora "One Dollar Bill" koju čine Marko Jakše, Pierre Tol, i Bojan Šumonja. Augustov hram donosi postav "Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar", autorice Dušanka Romanović.

Udruga cerebralne paralize Istarske županije (Rojc) bit će u znaku izložbe "Od crte do crtača’"Valenta Hrvatina mladog umjetnika i člana udruge. Dnevni Boravak Rojca ugošćuje izložbu fotografija "Prihvaćena" autorice Snježane Bratanović. Zadnja postaja i podjela diploma je u Kotaču, također u Rojcu, a izložba "Na-Opaki" Roberta Paulette sadrži sedam slika uljem slikanih na stolnjaku koje prikazuju povijesne velikane/diktatore 20. stoljeća.

Pravila igre su takva da se dođe na početnu lokaciju na otvorenje i preuzme mapu. Redoslijed obilaska nije zadan. "U galerijama koje posjetiš pokupi naljepnicu i zalijepi je na kružić koji označava lokaciju galerije. Kada obiđeš sve galerije donesi popunjenu mapu na završnu lokaciju i tamo preuzmi diplomu do 22.30, navedeno je u najavi. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike