namijenjen je učiteljima i profesorima

Pokrenuta službena stranica filmske pismenosti

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pokrenut je portal Filmska pismenost, središnje informativno mjesto o filmskom obrazovanju i filmskoj pismenosti, a namijenjen je učiteljima i profesorima, kao i svima onima koji se bave obrazovanjem djece i mladih. 

Cilj stranice filmskapismenost.hr. je potaknuti ih da aktivno traže znanja i informacije o filmu i načinima na koji mogu pozitivno utjecati na umjetnički razvoj djece i mladih, ističe se u objavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri HAVC-u, Ingrid Padjen Đurić kaže kako žele pomoći svim učiteljima, profesorima i entuzijastičnim edukatorima koji vrijedno rade na filmskom opismenjavanju, čime posljedično razvijaju i publiku i hrvatsku kinematografiju. 

Pozivaju sve koji se bave edukacijom djece i mladih da šalju najave događanja i novosti na e-mail adresu ingrid.padjen.duric@havc.hr, kako bi se osigurala relevantnost i ažurnost stranice koja će na jednom mjestu sadržavati sve potrebne informacije.

Osim novosti i najava događanja iz svijeta filmske pismenosti, poveznica na stručne knjige i priručnike te edukativne filmske platforme, na stranici može se pronaći i metodičke priručnike i pedagoške materijale za pojedine filmove. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum