NAJNOVIJE


RADOVI POČINJU U PONEDJELJAK, PROMET SE NEĆE ZATVARATI

Započinje izgradnja "kikiriki" rotora na Velom Vrhu


U ponedjeljak 14. svibnja na semaforima na Velom Vrhu počinje izgradnja takozvanog "kikiriki" rotora. Riječ je o posljednjem semaforiziranom raskrižju na obilaznici, na potezu od Velog Vrha pa sve do Verudele.

Kako kažu iz Grada Pule, naručili su izradu projekta izgradnje rotora na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste te rotora na lokaciji sadašnjih semafora na Velom Vrhu da bi se povećala protočnost i sigurnost prometovanja na području Velog Vrha i šire zone. Rotor na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste već su izgradile Hrvatske ceste, dok će izgradnja rotora na lokaciji sadašnjih semafora na Velom Vrhu započeti, dakle, 14. svibnja.

"U uvjetima postojeće opterećenosti prometa i u odnosu na sve sudionike u prometu te usuglašavanja projektnog rješenja s prvenstveno mještanima Vrelog Vrhu putem predstavnika Mjesnog odbora Veli Vrh te svim ostalim sudionicima: MUP-om, Hrvatskim cestama d.o.o. u čijoj je nadležnosti prometnica, Pulaprometom d.o.o. i ostalim dionicima na koje se prometno rješenje direktno odnosi, utvrđena je prihvatljivost i opravdanost zahvata", istaknuli su iz Grada Pule.

Budući da je riječ o specifičnom raskrižju na koje nije moguće smjestiti klasičan okrugli rotor, prometno rješenje rotora imat će specifičan izgled, takozvani kikiriki oblik rotora, na križanju državne ceste D75 (Vodnjanska cesta), Creske ulice i Paduljskog puta.

U sklopu izgradnje rotora obnovit će se asfaltni zastor, izvest će se dva pješačka prijelaza s rampama za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te će se izvesti i obilježiti odgovarajuća prometna signalizacija za još sigurnije kretanje pješaka i prometovanje vozila.

"Protočnosti i sigurnosti prometovanja te kretanju pješaka doprinijet će i Prometna jedinica mladeži Grada Pule u suradnji s djelatnicima Prometne policije. Radove će izvesti društvo Cesta d.o.o. i Pula parking d.o.o. a vrijednost investicije iznosi oko 300 tisuća kuna bez PDV-a", kažu nadalje iz Grada.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, ovisno o fazama izvođenja, vodeći računa da se prometovanje omogući u ovisnosti o izmještanju radova na gradilištu. Intencija je da cijelo vrijeme bude omogućeno prometovanje u pravcu Vodnjan - Pula uz naizmjenično propuštanje prometa regulacijom semafora i po potrebi ručnom regulacijom, dok će bočni pravci iz smjera Paduljskog puta i Creske ulice biti regulirani obilaznim prometnim pravcima.

Radovi se planiraju okončati za desetak dana, odnosno do četvrtka 24. svibnja. Nadležni pozivaju sve sudionike u prometu na dodatni oprez i poštivanje privremene regulacije prometa. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike