NAJNOVIJE


POREČ

Na prvoj smotri istarskih proizvoda nastupilo 20-ak proizvođača


Udruga Istarska web tržnica u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam i Turističkom zajednicom Poreča organizirala je prvu Smotru istarskih poljoprivrednih proizvoda na Trgu slobode koja je okupila 20-ak proizvođača.

Smotra je trajala cijeli dan, a ponuda na štandovima bila je raznovrsna - od pčelinjih proizvoda, kozmetike, mliječnih i suhomesnatih proizvoda, maslinova ulja, brašna, džemova, vina, proizvoda od lavande i drugo. Najvažnije je što je sve proizvedeno i prerađeno u Istarskoj županiji.

"Tijekom ove godine na području Poreča planiraju se još dvije takve smotre, odnosno ukupno 12 uključujući Vrsar i Funtanu, a zahvaljujući i suradnji s tamošnjim TZ-ovima", saznali smo od predstavnika okupljenih proizvođača i dugogodišnjeg vlasnika OPG-a Silvana Bartolića iz Fuškulina.

"Naša udruga broji oko 200 članova, a koordinira nas Institut za poljoprivredu i turizam", rekao je Bartolić. Ponadao se da će Grad Poreč imati sluha i udovoljiti njihovoj molbi da se smotra preseli u Viale, pored robne kuće, jer bi ondje mogli smjestiti štandove u hladovini tijekom cijelog dana. Naime, na Trgu slobode njihovi su proizvodi većinu vremena izloženi suncu i jakoj vrućini što nije dobro za njihove proizvode, naročito za kvalitetno maslinovo ulje. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter