NOVA AFERA U BOGATOJ OPĆINI

MEDULINAC DAVOR BURŠIĆ, SUVLASNIK TVRTKE SHARK: "Sad mi je jasno da sam dobio posao zbog svoje žene koja je u vezi s načelnikom Medulina Goranom Buićem"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Do mene su došle informacije da je načelnik Goran Buić taj posao bez pogovora i brzinski riješio jer je u intimnoj vezi s mojoj suprugom! Ona pak ima većinski udio u našoj firmi. Nisam želio vjerovati da mi se zbog tog možda pogodovalo! Nažalost, moje sumnje su se potvrdile, priča nam Davor Buršić o sanaciji mola Financa u Medulinu, poslu kojeg je njegova tvrtka dobila na natječaju

"Provjerite kako se dogovarao posao vezan uz sanaciju gata Financa u Medulinu. Na koji je način i zbog čega je odabran izvođač radova na obnovi mola koji se u međuvremenu sam povukao iz tog posla. Još je zanimljivije zbog čega je to tako naprasito učinio."

Ovako glasi dio iz anonimne dojave koja je stigla na adresu Glasa Istre. Njome se upozorava na sumnjiv posao i odabir izvođača radova na rekonstrukciji medulinskog mola Financa. Tragom te informacije stupili smo u kontakt s Davorom Buršićem, direktorom i jednim od suvlasnika tvrtke Shark koja je u rujnu ove godine s Općinom Medulin potpisala ugovor težak 580 tisuća kuna. Kaže, bilo je samo pitanje trenutka kada će "neke pikanterije o kojima bruji cijelo selo procuriti u javnost".

Na pitanje je li istina da se najprije javio na natječaj za rekonstrukciju mola, da bi onda naglo i neočekivano odustao, Buršić je kroz odgovor odmah dao naslutiti da se u pozadini naizgled banalne priče kriju isprepletene veze njegove supruge, k tome i većinske vlasnice tvrtke Shark, te medulinskog načelnika Gorana Buića.

- Istina je da je Općina objavila poziv za dostavu ponuda za rekonstrukciju mola i mi smo se javili i dobili posao. Osim firme Shark d.o.o., čiji je većinski suvlasnik moja supruga, dok sam ja manjinski suvlasnik i direktor, na poziv se javila još jedna firma, ali s većom ponudom, dok je treća odustala, kaže Buršić, prisjetivši se da je ugovor s Općinom potpisao u rujnu ove godine.

- No brzo nakon toga do mene su došle informacije da je Buić taj posao bez pogovora i brzinski riješio jer je u intimnoj vezi s mojoj suprugom! Ona pak ima većinski udio u našoj firmi. Nisam želio vjerovati da mi se zbog tog možda pogodovalo! Počeo sam to promatrati iz prikrajka, s golemim gnušanjem, a karte su se krenule otvarati same od sebe. Nažalost, moje sumnje su se potvrdile i brzo nakon potpisivanja ugovora shvatio sam da sam posao dobio vjerojatno zahvaljujući svojoj supruzi i njenom bliskom intimnom odnosu s načelnikom Medulina Goranom Buićem.

Naglašava da nakon što je sklopio Ugovor nitko nije tražio da preda zadužnicu na iznos od 10 posto vrijednosti ugovorenih radova, što je bilo definirano kod ugovora. Tvrdi, dakle, da nije dao nikakvo jamstvo, dodajući da mu je kasnije načelnik čak obećao i predujam.

- Sad mi je jasno da su mi dali posao zbog žene! U sanaciju mola po svemu sudeći Općina možda ne bi krenula jer novca za to u proračunu, koliko mi je poznato, nije bilo. Brzo sam se uvjerio u glasine koje su sve otvorenije stizale do mene o vezi moje supruge i načelnika. Nisam ništa poduzimao i čekao sam kako će se situacija dalje odvijati. U Općini mi je bilo rečeno da krećem u radove vlastitim sredstvima, a oni će mi platiti početkom 2020. godine. U listopadu sam kontaktirao načelnika tražeći da mi osigura barem 200 tisuća kuna kako bih mogao krenuti u radove, na što mi je on u poruci odgovorio: "Riješit ćemo". Tih 200 tisuća kuna su bili mamac da vidim što će načelnik učiniti. Kad je potvrdio da će osigurati odnosno riješiti novac, bila je to kap koja je prelila čašu i odlučio sam odmah raskinuti ugovor, kaže Buršić i dodaje:

- Učinio sam to jer ne želim da me netko danas-sutra proziva i spominje moje ime u kontekstu namještanja ili nekakvog pogodovanja, priča Buršić.

Sve ove tvrdnje koje je iznio Buršić odbacio je načelnik Medulina Goran Buić. Demantirao je bilo kakvu upletenost u pogodovanje ali i to da je u ikakvoj bliskoj vezi sa suvlasnicom tvrtke Shark.

- Ne znam što bih vam rekao na sve ove tvrdnje. Jednostavno ne mogu vjerovati što me pitate. Tvrtka Shark se javila na poziv i odabrana je jer su dali najprihvatljiviju ponudu. Zbog čega je u međuvremenu Davor Buršić odustao, nije mi poznato i ne ulazim u njegove razloge zašto je to učinio. Općina je objavila javni poziv za rekonstrukciju mola, a Shark se javio i sukladno zakonu dobio posao jer su dali najpovoljniju ponudu i sve je trebalo biti u redu. Ne znam što se dogodilo i zašto je sad odjednom Buršić raskinuo ugovor. Niti kuna mu nije isplaćena jer nije ni krenuo s radovima. Ne možemo nekog platiti unaprijed. Obična je laž da sam mu obećao riješiti tih 200 tisuća kuna koje je navodno tražio za predujam. Nikakvog predujma nije bilo, rekao je Buić koji smatra da mu se podmeće te da očito nekome smeta. Na kraju je demantirao da je u ikakvoj vezi sa suvlasnicom Sharka Valentinom Buršić.

Kontaktirali smo i nju, suočivši je s tvrdnjama koje je iznio njezin suprug, a njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

- Ne bih ništa komentirala, meni je to prvi glas. Znam da je moj suprug to dogovarao s Goranom Peruškom (pročelnik Upravnog odjela za komunalnu izgradnju i održavanje) i tamo s nekom gospođom. To su sad informacije rekla-kazala i ja ću se suzdržati. Ugovor je sklopljen i raskinut. Ne znam razlog zašto se to desilo. Nećete vidjeti nigdje moje ime na tom ugovoru, prema tome, to je radio moj suprug i ja ću se od tog ograditi, kazala je Buršić.

Na upit je li u pozadini cijele priče njena bliska veza s medulinskim načelnikom, rekla je da demantira postojanje bilo kakve veze s Buićem. Pitali smo je ako je imenovana u Nadzorni odbor Turističkog vijeća Općine Medulin, na što je kazala da Nadzorni odbor prestaje postojati s 1. siječnja, potvrdivši da je dosad bila u tom odboru. Nadzorni odbor bira Skupština Turističke zajednice na čijem je čelu načelnik Goran Buić, a jednog člana imenuje Turistička zajednica Istarske županije. Nadzorni odbor kontrolira vođenje poslova TZ-a, materijalno i financijsko poslovanje te raspolaganje sredstvima, kao i izvršenje i provedbu programa rada i financijskog plana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini