NAJNOVIJE


ANTON TONI GREGORIĆ IZ RAPCA

S 99 GODINA SURFA PO INTERNETU, DOPISUJE SE PREKO FACEBOOKA I VOZI AUTO: Na stoti rođendan barba Toni će izdati knjigu o svom životu


Tečaj informatike upisao sam s 90 godina. Kupio sam zatim računalo, skener i otvorio facebook stranicu koju sada najviše koristim dopisujući se s prijateljima i ljudima iz cijeloga svijeta. Čitam portale, idem na skype, imam skener, pišem malo i arhiviram materijale i slike

Anton Toni Gregorić iz Rapca u 90. se godini života prijavio na tečaj informatike, u 95. je već izdao knjigu o međunarodnom omladinskom nogometnom turniru „Kvarnerska rivijera“. Sada u 99. godini piše knjigu o svom životu koju planira objaviti za stoti rođendan.

Ovaj vitalni zaljubljenik u prirodu i sport poznat je na cijeloj Labinštini ali i šire. Svakodnevno surfa po internetu, najviše je na facebooku, i još uvijek svakodnevno vozi auto odlazeći iz Rapca u Labin na tržnicu. O svojim internetskim počecima barba Toni kojeg smo posjetili u njegovoj obiteljskoj kući u Rapcu kaže:

Upisao tečaj s 90 godina

- Uvijek u životu težio sam napretku, kao dečko radio sam s Morseovim znacima a mogao sam se sporazumijevati i sa zastavama jer u mojem selu nije bilo telefona. Među prvima sam imao gramofon, kameru, projektor. Čim je izašlo nešto novo to me privlačilo. Kada je Talijanska unija čiji sam bio član prije osam godina objavila da organizira tečaj iz informatike odmah sam se prijavio i nakon tri mjeseca tečaja završio sam prvi i drugi stupanj. Nije bilo nikakvih problema, išlo mi je to a tada sam imao 90 godina. Kupio sam zatim računalo, skener i otvorio facebook stranicu koju sada najviše koristim dopisujući se s prijateljima i ljudima iz cijeloga svijeta. Čitam portale, idem na skype, imam skener, pišem malo i arhiviram materijale i slike. Napravim slike i stavim ih na facebook, surađujem s lokalnim medijem koji mi na svom portalu objavljuje tekstove i fotografije. Imam puno facebook prijatelja , ljudi se javljaju iz cijeloga svijeta. Kada sam u ožujku proslavio 98. rođendan javilo mi se više od sto ljudi, bilo je lijepih komentara i čestitki. Neki kažu, barba Toni da vas nema mi puno toga ne bi znali. Iz moje generacije više nema živih, tko će to ispričati i prenijeti drugima. Puno toga sam arhivirao pa će ostati. Sada mi Labinština info objavljuju moj sportski vremeplov. A tek kada izađe knjiga koju sam nazvao Moj životopis bit će tu svega i svašta jer sam imao buran život u kojem sam bio na rubu smrti, kaže barba Toni. (Napisao i snimio Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter