NAJNOVIJE


IZLOŽBA  PAOLA GENTILINIJA I ANE TIANI

Savršen spoj vizualne i auditivne umjetnosti


"Surrender" je izložba koja na metaforičan način stavlja u fokus vezu mora i prirode s čovjekom, i želi istaknuti kreativnost dvoje mladih i ambicioznih umjetnika koji dijele zajedničku strast prema profesijama kojima se bave

Multimedijalna izložba "Surrender" Paola Gentilinija i Ane Tiani otvorena preksinoć u rovinjskom Multimedijalnom centru, oduševila je mnoge posjetitelje i ostavila ih bez teksta. Razlog tome je sama koncepcija izložbe koja je bila savršen spoj vizualne i auditivne umjetnosti i na koju se tek moglo odgovoriti dugotrajnim aplauzom.

Talentirani umjetnici

Snaga izložbe, leži u više činjenica: predstavilo se dvoje mladih i iznimno talentiranih ljudi - Paolo Gentilini i Ana Tiani udružili su snage i pronašli zajednički jezik u prikazu umjetnosti i profesija kojima se bave. Autoru fotografija, režiseru i filmskom producentu Paolu Gentiliniju iz Rovinja ovo je druga po redu izložba, kojom se predstavlja svojim sugrađanima nakon školovanja u inozemstvu, a Ana Tiani, Rovinjka koja se školovala u inozemstvu gdje i boravi, a u svijetu glazbe poznatija pod imenom Tiani, premijerno je za ovu priliku izvela svoju novu autorsku pjesmu "Surrender".

Dvoje umjetnika, u jednom se trenutku života, ponovno pronašlo u rodnom gradu u kojem su objedinili talente, i kako vele pri tom su dali od sebe ono najbolje što imaju. Rezultat toga je projekt "Surrender" u kojem je Tianinom autorskom radu Paolo Gentilini dao vizualni identitet. O tome kako je njihova suradnja tekla od igle i konca do kostima (sve su zajedno osmišljavali, pa i punte "morske haljine") pa do svog pratećeg promidžbenog materijala i naposljetku zaista iznimnog spota posvećenog morskim dubinama i nestvarnim bićima morskog plavetnila, pokazali su na izložbi. Nakon otvaranja izložbe na kojoj je Tiani uz klavirsku pratnju Juliana Božića, izvela svoje skladbe, poput "Wonder" koja ima preko 100 tisuća pregleda na društvenim mrežama, publika je dobila priliku da pogleda svaki detalji o nastanku glazbenog videa.

Intimni svijet

U svakom slučaju "Surrender" je izložba koja na metaforičan način stavlja u fokus vezu mora i prirode s čovjekom i želi istaknuti kreativnost dvoje mladih i ambicioznih umjetnika koji dijele zajedničku strast prema profesijama kojima se bave. Oni to čine na način da su nam na najbolji način predstavili svoj intimni svijet, talente i kreacije na kojima bi im mogli pozavidjeti i daleko, daleko poznatiji režiseri i glazbenici svijetu. Sigurno je tek da će se o Paolu Gentiliniju i Tiani još čuti puno šire i dalje.

(Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter